Κόλαση στη Βουλή: Ο Λαγός απείλησε την Κανέλλη και την ακολουθούσε

Χαώδης ήταν η κατάσταση στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Μόνιμης Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος και Λοιπών Δομών Εγκλεισμού. Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη κατήγγειλε ότι δέχτηκε φραστική απειλή από το βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγό έξω

απο την αίθουσα.

Η βουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε ότι ο κ. Λαγός της είπε: «θα σε δω στο Δικαστήριο, να δω πως θα φύγεις», ενώ ευχαρίστησε τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ακούγοντας θόρυβο, βγήκαν από την αίθουσα και την στήριξαν.

Το περιστατικό

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, ο Γιάννης Λαγός αναφέρθηκε στην ιδιότητα του υπόδικου, καθώς έως πρόσφατα ήταν προφυλακισμένος.

Η κ. Κανέλλη επεσήμανε πως «δεν είμαστε όλοι εδώ μέσα με την ιδιότητα του υποδίκου» και εξήλθε από την αίθουσα.

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής την ακολούθησε εκτός της αίθουσας στους διαδρόμους της Βουλής.

Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Μανιός και Σμίας καθώς και ο Δημήτρης Κυριαζίδης από τη ΝΔ αντιλήφθηκανβ το περιστατικό και βγήκαν από την αίθουσα και τον εμπόδισαν να την πλησιάσει.

Παρόλ΄ αυτά ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση, στην οποία ο Γιάννης Λαγός της είπε:

«Σε είδα και σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής».«Ναι, ήμουν», απάντησε η βουλευτής του ΚΚΕ.«Να δεις πώς θα φύγεις» είπε ο υπόδικος χρυσαυγίτης.«Με απειλείς;», ρώτησε η Κανέλλη.«Ναι σε απειλώ, τι θα πεις, ότι σου έδωσα κανένα χαστούκι; Να μου κάνεις και εμένα μήνυση», απάντησε.«Μήνυση δεν έκανα ούτε στον Κασιδιάρη, θα κάνω σε εσένα;» ανταπάντησε η Κανέλλη.

Στο περιστατικό αναφέρθηκε η πρόεδρος της Επιτροπής, Βασιλική Κατριβάνου.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που κάποιοι συνάδελφοι βγήκαν έξω και υπερασπίσθηκαν συναδέλφους βουλευτές» είπε, επισημαίνοντας ότι για το συμβάν θα ενημερωθεί η Πρόεδρος της Βουλής και οι βουλευτές.

«Η δίκη της Χρυσής Αυγής είναι σημαντική για τη Δημοκρατία. Δεν μπορούμε να δεχθούμε να μας απειλούν μέσα στη Βουλή μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που είναι υπόδικοι απειλώντας μας», είπε και πρόσθεσε πως «είναι καίρια δίκη για τη δημοκρατία και ενάντια στο νεοναζισμό και πρέπει να λάβει μέτρα όλο το Κοινοβούλιο ενάντια σε τέτοιες απειλές».

Απάντηση Λαγού

Σε δηλώσεις του στη Βουλή και ερωτηθείς για το περιστατικό και για το αν υπήρξαν απειλές, ο Γιάννης Λαγός απάντησε: «Σαν δίνω το λόγο της αντρικής μου τιμής ότι ποτέ δεν συνέβη κάτι τέτοιο».

«Είναι ψέματα, αυτό που της είπα (σ.σ. για το δικαστήριο) είναι να δω ερχόμενη στο δικαστήριο τι εγκλήματα έχετε για εμάς» είπε ακόμη ο βουλευτής της ΧΑ.

Και συνέχισε: «Η κυρία Κανέλλη είναι φαίνεται εξπέρ να δημιουργεί καταστάσεις, για να κρατά το όνομά της στην επικαιρότητα».

Μάλιστα, τόνισε ότι «πέφτει από τα σύννεφα» για τις καταγγελίες της κυρίας Κανέλλη, ενώ, ερωτηθείς αν τον κράτησαν δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι πρώτη φορά τα ακούει αυτά.

Καταγγελία από το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την τραμπούκικη συμπεριφορά, όπως αναφέρει, του υπόδικου βουλευτή της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, για τις απειλές που εκτόξευσε σήμερα κατά της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη για την παρουσία της ως μάρτυρα στη δίκη της ΧΑ.

Καταγγέλλει επίσης τη στάση της προέδρου της Βουλής, η οποία με τη συμπεριφορά της έδωσε κάλυψη σε αυτή την τραμπούκικη συμπεριφορά, καθώς αρνήθηκε η Διάσκεψη των Προέδρων να συζητήσει και να καταδικάσει το συγκεκριμένο περιστατικό, «παραπέμποντάς το στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής».

Το γεγονός αυτό κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ στη Διάσκεψη των Προέδρων και αποχώρησαν από την συνεδρίασή της. «Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που η πρόεδρος της Βουλής καλύπτει και εξωραΐζει τη ΧΑ, η κυβέρνηση και η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να πάρουν θέση για το συγκεκριμένο περιστατικό» αναφέρει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα