«Κόλαση» στη Βουλή με τις τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ

Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Τις ίδιες πρακτικές που ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση κατήγγειλε ως αντικοινοβουλευτικές ή ως πραξικόπημα προκειμένου η τότε κυβέρνηση να αποφύγει τη συζήτηση στη Βουλή υιοθέτησε σήμερα στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ με

τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο να κάνει αποδεκτές δεκαπέντε βουλευτικές τροπολογίες, πολλές εκ των οποίων καταγγέλλονται από την αντιπολίτευση ως ρουσφετολογικές και φωτογραφικές.

Αίσθηση μάλιστα προκάλεσε το γεγονός ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης δεν άφησε περιθώρια για παρερμηνείες υποστηρίζοντας πως πίσω από τις τροπολογίες βρίσκεται ο ίδιος ο κ. Κατρούγκαλος ο οποίος κατά τον κ. Μητσοτάκη «υπαγόρευσε» τις τροπολογίες στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να αποφύγει τη συζήτηση στη Βουλή. Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα έκανε εκτενή αναφορά σε τροπολογία με την οποία αίρεται το αξιόποινο δημάρχων οι οποίοι δεν άσκησαν τα απαιτούμενα ένδικα μέσα προκειμένου να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των δήμων τους σε υποθέσεις δικαίωσης συμβασιούχων σε πρώτο βαθμό. Όπως είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης «δεν αποκλείεται κάποιοι από αυτούς τους δημάρχους να είναι και πελάτες του κ. Κατρούγκαλου.

Οι τροπολογίες τις οποίες έκανε αποδεκτές μάλιστα ο κ. Κατρούγκαλος δεν είναι οι μόνες αφού το βράδυ θα ψηφιστούν ακόμα οκτώ υπουργικές τροπολογίες ενώ συνολικά ο αριθμός των κατατεθειμένων τροπολογιών έφτασε τις 49. Σε τίτλους οι 15 τροπολογίες που έγιναν αποδεκτές αφορούν σε:

Μετάταξη υπαλλήλων κατά παρέκκλιση διατάξεων για δέσμευση παραμονής σε υπηρεσία.Δαπάνες δασοκτονίας έτους 2014.Αναγνώριση προυπηρεσίας εργαζομένων ΕΛΓΑ.Αποσπάσεις προσωπικού από ανώνυμες εταιρίες του ευρύτερου δημοσίου τομέα.Επανασύσταση θέσεων και κλάδων όπως και θέσεις προσωπικού των Ασφαλιστικών Ταμείων και ΟΑΕΔ.Παράταση των προθεσμιών ολοκλήρωσης των οικοδομικών εργασιών από τους δικαιούχους δημοτικών ή κοινοτικών οικοπέδων.Παύση ποινικών και πειθαρχικών διώξεων εναντίον αιρετών των ΟΤΑ σε περίπτωση μη άσκησης ένδικων μέσων.Συμβάσεις προσωπικού δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.Αποκατάσταση αδικιών στις δασικές υπηρεσίες.Δανειοδότηση ΟΤΑ από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων.Πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα και σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου στους ΟΤΑ.

Από την πλευρά του πάντως ο προϊστάμενος του κ. Κατρούγκαλου, Νίκος Βούτσης μίλησε όπως είπε πολιτικά , επικαλούμενος την κατάσταση που επικράτησε στη χώρα τα τελευταία χρόνια αλλά και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν οι οποίες «οδηγούν στην κατ’ οικονομία εμφάνιση αυτής της κατάστασης». «Μου έρχονται στο μυαλό μαύρες στιγμές του κοινοβουλευτικού μας βίου» σχολίασε ο γραμματέας της Κ.Ο του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα