"Κόλαση" με τα γραφεία των "πρώην" στη Βουλή

Σε σήριαλ φαρσοκωμωδίας έχει εξελιχθεί για μια ακόμα φορά το χωροταξικό των γραφείων της Βουλής με πρώην Προέδρους της Βουλής και πρώην Πρωθυπουργούς να συμπεριφέρονται ως μικρά παιδιά και να ζητούν ανταλλάγματα για να εγκαταλείψουν τα γραφεία τους.

Ο Γιώργος Παπανδρέου μάλιστα επιστράτευσε μέχρι και τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής

Φίλιππο Πετσάλνικο, ο οποίος λειτουργώντας ως μεσίτης περιδιαβαίνει εδώ και λίγες ημέρες τους διαδρόμους της Βουλής για να εντοπίσει τον κατάλληλο χώρο για τον πρώην Πρωθυπουργό.

Η ένταση πάντως είναι τεράστια καθώς οι περισσότεροι από τους πρώην Πρωθυπουργούς ή Προέδρους της Βουλής που δικαιούνται γραφείο, είτε αρνούνται να μετακομίσουν εκτός κτηρίου είτε ζητούν ανταλλάγματα. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι ο πρωινός καυγάς του Φ.Πετσάλνικου με τον γενικό γραμματέα της Βουλής Θάνο Παπαϊωάννου. Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής επισκέφθηκε εκ μέρους του Γιώργου Παπανδρέου τον γ.γ της Βουλής απαιτώντας εξηγήσεις γιατί δεν δόθηκε στον κ. Παπανδρέου το γραφείο που είχε ζητήσει. Ο γ.γ της Βουλής του απάντησε ότι προτεραιότητα έχουν οι νυν Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων και όχι οι πρώην με τον κ. Πετσάλνικο να εκρήγνυται και εν τέλει οι φωνές των δύο ανδρών να ακούγονται στους διαδρόμους.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης αν και αρχικά δεν ήθελε να αφήσει το γραφείο στο Βουλευτήριο εν τέλει δέχθηκε να το εγκαταλείψει και να μετακομίσει στο κτήριο της Λεωφόρου Αμαλίας, με μία όμως προϋπόθεση: « Θα φύγω μόνο αν το γραφείο δοθεί στον Γιώργο Παπανδρέου» είπε σύμφωνα με τους αξιωματούχους της Βουλής ο κ. Κακλαμάνης εξηγώντας ότι αυτό πρέπει να γίνει για ιστορικούς λόγους καθώς το συγκεκριμένο γραφείο ανήκε παλαιότερα στον παππού του, Γιώργο Παπανδρέου, τον Γέρο της Δημοκρατίας. Ο όρος του τέως Προέδρου της Βουλής φαίνεται πως έγινε αποδεκτός και ήδη τα πρώτα προσωπικά αντικείμενα του Γ.Παπανδρέου άρχισαν να μεταφέρονται στο γραφείο του κ. Κακλαμάνη.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την άλλη πρόλαβε ήδη να εγκατασταθεί σε γραφείο του ισογείου, κοντά στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών, ενώ ερώτημα παραμένει το που θα εγκατασταθεί ο απερχόμενος Πρόεδρος της Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Ο κ. Μεϊμαράκης εντόπισε κατάλληλο χώρο για το γραφείο του στο ισόγειο της Βουλής απέναντι από το νέο γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου. Στο γραφείο αυτό ωστόσο στεγάζεται το γραφείο αναφορών και ερωτήσεων της Βουλής το οποίο είναι δύσκολο να «μετακινηθεί» αφού έχει τεράστιο αρχείο το οποίο είναι δύσκολο να μεταφερθεί.

Στο κτήριο της οδού Σέκερη θα μετακομίσει όπως όλα δείχνουν και ο τέως Πρόεδρος της Βουλής με τους συνεργάτες του να αποδέχονται την πρόταση της Βουλής με αντάλλαγμα ένα πολύ μεγαλύτερο γραφείο από αυτό που είχε μέχρι σήμερα.

Χθες το πρωί πάντως στο γραφείο του κ. Πολύδωρα άναψαν τα αίματα όταν ο γνωστός εικαστικός, υπεύθυνος για τη διαμόρφωση και τη διακόσμηση των γραφείων της Βουλής μπήκε στο γραφείο του πρώην προέδρου για να ελέγξει το χώρο. Οι συνεργάτες του κ. Πολύδωρα δεν είδαν με καλό μάτι τη συγκεκριμένη κίνηση αφού δεν είχαν ενημερωθεί σχετικά ενώ γρήγορα το κλίμα εντάθηκε ακόμα περισσότερο όταν –σύμφωνα πάντα με τους συνεργάτες του κ. Πολύδωρα- ο κ. Μετζικώφ τόνισε ότι θα πρέπει να κατεβεί ένας συγκεκριμένος πίνακας με τη φράση «ο παππούλης πρέπει να κατεβεί από τον τοίχο». Μόνο που ο παππούλης ήταν ένας από τους προγόνους του κ. Πολύδωρα, οπλαρχηγούς του 1821. Ο κ. Μετζικώφ το αγνοούσε προκαλώντας έτσι την οργή των συνεργατών του κ. Πολύδωρα οι οποίοι εξέλαβαν ως προσβολή τη συγκεκριμένη απαίτηση. Όσον αφορά τώρα στον νέο ένοικο του γραφείου του κ. Πολύδωρα αυτός πιθανολογείται πως θα είναι ο κ. Καμμένος.

Keywords
Τυχαία Θέματα