Κοινό μέτωπο γαλαζοπράσινων βουλευτών για τα ακίνητα

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στο κυβερνητικό στρατόπεδο τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να περάσει χωρίς «απώλειες» το νομοσχέδιο για τον φόρο ακινήτων στη Βουλή και να μην επαναληφθούν ανταρσίες τύπου Θ. Τζάκρη, η οποία διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ για την υπερψήφιση της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αναζητούν

τη «χρυσή τομή» προκειμένου να αμβλύνουν τις γωνίες του νομοσχεδίου και μαζί την έντονη δυσφορία στις κοινοβουλευτικές ομάδες τους.

Σε αυτό το πλαίσιο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος και ο πρώην βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης συναντήθηκαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου με τον βουλευτή Επικρατερίας της ΝΔ και στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, Χρύσανθο Λαζαρίδη που έχει αναλάβει τον ρόλο «διαιτητή» με το υπουργείο Οικονομικών. Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση για τον φόρο ακινήτων.

Το θέμα συζητήθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του συντονιστικού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. «Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε την απόφασή της για ουσιαστικές αλλαγές στο προσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, ώστε να εξασφαλίζεται η δικαιότερη κατανομή των βαρών και η φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας συνολικά, με προοδευτικό τρόπο» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα