Κοινή αντίδραση στη Βουλή για το πετρέλαιο θέρμανσης

Αντίδραση από όλες τις πλευρές προκλήθηκε σήμερα λόγω του μέτρου για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Αυτή τη φορά την αντίθεσή τους προς την εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης δεν εξέφρασε μόνο η αντιπολίτευση (ως είθισται), αλλά και μέρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, αφού 27 βουλευτές

συνυπογράφουν ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με θέμα «Φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης στις καθορισμένες ποσότητες για όλα τα νοικοκυριά».

«Η συνταγή έχει δοκιμαστεί και δυστυχώς αποδείχθηκε στην πράξη αποτυχημένη. Πέραν δε αυτού, η εξίσωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν του πετρελαίου κίνησης, δεν απέφερε την προσδοκώμενη αύξηση των δημοσίων εσόδων, ενώ επιβάρυνε δυσβάστακτα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς», επισημαίνεται, ενώ γίνεται λόγος για κατάφωρες αδικίες με νομούς που συνορεύουν αλλά έχουν αξιολογηθεί σε διαφορετική γεωγραφική ζώνη. Οι βουλευτές σημειώνουν ακόμη τις «αρνητικές επιπτώσεις» στο περιβάλλον από το μέτρο με καταστρεπτική λαθροϋλοτομία αλλά και μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή, «δεδομένου ότι όλα αυτά τα ξύλα διακινούνται χωρίς τιμολόγια».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται οι ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ για το θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα