Κινητοποιήσεις στην Ημαθία για τη μεταφορά των μαθητών

Πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών αντιμετωπίζουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ημαθίας και για το λόγο αυτό διοργάνωσαν κινητοποιησεις.

Ειδικότερα, οι Ενώσεις ζητούν να καταργηθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του 2013 που, όπως υποστηρίζουν, στην πράξη καταργεί τις μεταφορές των μαθητών, καθώς και να μειωθούν τα χιλιομετρικά όρια που προβλέπονται για τη δωρεάν μεταφορά, ώστε να προσαρμοστούν στις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής. Αξιώνουν, δε, να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός

για τη μεταφορά των μαθητών, με βάση τα δρομολόγια που υπήρχαν μέχρι και πρόπερσι.

«Στο Νομό μας έχουμε θρηνήσει στο παρελθόν πολλά παιδιά, δεν θέλουμε να θρηνήσουμε και άλλα» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Αρβανίτης, εξηγώντας ότι «στην ουσία η ΚΥΑ του 2013 καταργεί τις σχολικές μεταφορές, τις επωμίζεται ο γονιός, που σαφώς δεν θα αφήσει το παιδί του να περιμένει 90 λεπτά στον δρόμο σε διπλανό ή παραδιπλανό χωριό, ή να έλθει με τα πόδια, όμως θα πρέπει να αφήσει τη δουλειά του για να το κάνει αυτό, ενώ με την κατάσταση που δημιουργείται σπάει η αλυσίδα της ασφάλειας».

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι το πρόβλημα είναι πανελλαδικό, απόρροια των συγχωνεύσεων των σχολείων, αλλά και της ΚΥΑ για τις χιλιομετρικές αποστάσεις, που καταρτίστηκε, όπως σημειώνει, με βάση τις ανάγκες και δυνατότητες μετακίνησης στα σχολεία της Θεσσαλονίκης και της Αττικής.

Την ερχόμενη εβδομάδα, η Ομοσπονδία προτίθεται να διοργανώσει Πανημαθιώτικο Συλλαλητήριο, σε μια προσπάθεια να αναδείξει το πρόβλημα και να πιέσει για την εξεύρεση λύσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα