Κικίλιας: Παγκόσμιο ρεκόρ διάλυσης της χώρας έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Βασίλης Κικίλιας, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι "όλοι πιστεύαμε τουλάχιστον στο μίνιμουμ ότι ενδεχομένως αυτοί οι άνθρωποι όπως διαλαλούσαν παντού εντός Βουλής, στα Μέσα τα τηλεοπτικά, στα ραδιόφωνα είχαν κάποιο σχέδιο διαφορετικό. Διαγραφής χρέους, κατάργηση μνημονιακών νόμων, μιας καλύτερης διαπραγματευτής, ελπίδας για τον τόπο. Και τώρα κατέχουν το παγκόσμιο

ρεκόρ κυβέρνησης που κατάφερε να διαλύσει κάθε ελπίδα της χώρας για ένα καλύτερο μέλλον εντός 5 μηνών και κλαίγοντας και παρακαλώντας να ψελλίζει χωρίς να είναι σίγουρη, δημοψήφισμα πριν από λίγους μήνες, εκλογές τώρα. Τα μέτρα τα οποία έρχονται τώρα είναι πολύ χειρότερα από το mail Χαρδούβελη κοκ. Ανερμάτιστα λόγια, την μια μέρα από τον έναν υπουργό, την άλλη από τον άλλο, την άλλη τον πρωθυπουργό. Μπρος-πίσω. Σε νευρική κρίση η αγορά. 30 δις έχουν φύγει από τις τράπεζες. 20 δις σε ρέπος. Έχει χαθεί η εθνική συμμέτοχη για το ΕΣΠΑ, δεν μπορούν να απορροφήσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις το πρόγραμμα το αναπτυξιακό. Έχουν λιανίσει όλα τα ταμεία των περιφερειών, τα αποθεματικά των πανεπιστήμιων, των πρεσβειών, των εφοριών αρχαιοτήτων, ακόμα και τα ψίχουλα.

Επίσης συμπλήρωσε ότι "εδώ πέρα έχουμε μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που έβαλε, καθυστερώντας την διαπραγμάτευση και τις προτάσεις του αν είχε, το κόμμα του και τις συνιστώσες πάνω από την χώρα. Αναλογίζεται κανείς στην σημερινή κατάσταση που βρίσκεται η ελληνική οικονομία με την πλάτη στον τοίχο, χωρίς διαθέσιμα, με τις τράπεζες σε πολύ δύσκολη θέση, για να μην πω αλλά, τι σημαίνει εκλογές; Ξέρετε πόσο εύκολα αλλάζει η ατμόσφαιρα ή το felling του κόσμου όταν αισθάνεται ότι πραγματικά απειλείται και σιγά-σιγά αν δείτε τις δημοσκοπήσεις στις αρχές Μαΐου έως και σήμερα είναι εμφανές ότι καταρρέει η αίσθηση της ελπίδας που κυριαρχούσε και υπάρχει ανασφάλεια και φόβος".

Ερωτηθείς αν η ΝΔ θα κάνει δεκτά τα μέτρα που προταθήκαν χθες από τον κ. Γιούνκερ ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι εμείς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε καμία των περιστάσεων με το κομματικό κράτος. Τι ζητάνε οι δανειστές μας; Ζητάνε μεταρρυθμίσεις και μείωση των δαπανών. Τι ουσιαστικά βάζει στο τραπέζι η ελληνική κυβέρνηση; Μην πειράξετε τους μισθούς και τις συντάξεις, και ελάτε να τους τα πάρετε των ελλήνων μέσα από μια άλλη οδό με υπέρμετρη αύξηση της φορολογίας.

Δεν μπορούμε ως κεντροδεξιά παράταξη να συμφωνήσουμε σε αύξηση της φορολογίας. Πρέπει να ζητάμε μείωση της φορολογίας. Μείωση των δαπανών του κράτους και μεταρρυθμίσεις.
Αν μας ζητάτε να προσυπογράψουμε προσλήψεις κομματικές του ΣΥΡΙZA αλά ’80-’81, ’84, σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορούμε να το δεχτούμε αυτό. Αυτά τα μέτρα είναι έναντι αυτών που δεν δέχεται να κάνει η ελληνική κυβέρνηση.
…Δεν φτάσαμε εδώ από υπαιτιότητα ούτε δική μου, ούτε της ΝΔ, ούτε του ελληνικού λάου. Φτάσαμε με υπαιτιότητα των λαοπλάνων οι όποιοι την προηγούμενη χρονιά Οκτώβρη-Νοέμβρη που αχνογέλαγε ο Έλληνας και έβλεπε στοιχειωδώς να σταθεροποιείται η κατάσταση οδήγησαν την χώρα σε εκλογές χωρίς να έχουν πρόγραμμα, χωρίς να έχουνε σχέδιο ως πολιτικοί τσαρλατάνοι.

Ερωτηθείς αν η ΝΔ θα υπερψηφίσει την όποια συμφωνία ο πρώην υπουργός τόνισε ότι και χρειάζεται να δει τη συμφωνία. '"Όταν κάποιοι πρώην συνάδελφοι μου ψήφισαν μνημόνιο χωρίς να το διαβάσουν σταυρώθηκαν πολιτικά και επικοινωνιακά λίγο μετά. Σε καμία των περιπτώσεων λοιπόν όταν ένας βουλευτής σέβεται και τιμά τον εαυτό του δεν μπορεί ούτε εκ των προτέρων να λέει ότι δεν θα ψηφίσει, ούτε εκ των προτέρων να λέει ότι θα ψηφίσει αν δεν την δει. Αν θες να είσαι σοβαρός και ψύχραιμα και νηφάλια να μπορείς να αξιολογήσεις μια κατάσταση πρέπει πρώτα να τη δεις. Πουθενά στον κόσμο ένα συμβόλαιο δεν υπογράφεται χωρίς να διαβάσεις τους όρους" συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών Ο κ. Κικίλιας ξεκαθάρισε ότι "Το απάντησα νωρίτερα αν και δεν μπορώ να προκαταλάβω ούτε το κόμμα μας ούτε τον αρχηγό μας είπα όμως και εξήγησα ότι το παράδοξο της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα όποιος θέλει, όποτε θέλει με την οποιαδήποτε πρόφαση να κάνει εκλογές, έχει κάνει πολύ μεγάλη ζημιά στην χώρα. Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει και τι συμβαίνει κάθε φορά που τα πάντα παγώνουν στην χώρα για 1-1,5 μήνα. Σε μια οικονομία λοιπόν που είναι στο ναδίρ αυτή τη στιγμή".

Για το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής ενότητας ο πρώην υπουργός τόνισε ότι "θα το δούμε αυτό. Ζητάτε από την αντιπολίτευση να πάρει θέση και να προκαταλάβει τις εξελίξεις όταν η ίδια η κυβέρνηση ούτε καν μεταξύ των υπουργών της δεν μπορεί να συμφωνήσει για το τι θα κάνει.. Εδώ πέρα οι άνθρωποι αντί διαπραγματεύονται με τους έξω, δυστυχώς προέταξαν το κόμμα τους και τις συνιστώσες τους και κάνουν διαπραγμάτευση 5 μήνες με τους μέσα. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.
Πόσο άλλη επικοινωνία, πόσο άλλη αίσθηση και παραφιλολογία και μικροπολιτική και αλλοίωση της πραγματικότητας θα ζήσουμε για να καταλάβουμε ότι δεν έχει σημασία ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε οι συνιστώσες του αλλά η χώρα".

Keywords
Τυχαία Θέματα