Κεφαλογιάννη: Δεν μπορώ να αποκλείσω μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Η βουλευτής της ΝΔ, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Ερωτηθείσα σε ποιο «στρατόπεδο» ανήκει σε σχέση με την συμφωνία η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε ότι "Δεν υπάρχουν στρατόπεδα στην ΝΔ ούτε συνιστώσες ούτε τάσεις όπως έχουμε δει σε άλλα κόμματα. Είναι ωραίο για το ρεπορτάζ σας να παρουσιάζετε τους προβληματισμούς και τις διαφορετικές θέσεις που μπορεί να έχουν τα στελέχη του κόμματος και οι βουλευτές. Αύριο έχουμε μια συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού

Συμβουλίου και εκεί θα εκφράσει ο καθένας από εμάς τις σκέψεις του, θα καταλήξουμε στην στάση που θα κρατήσει το κόμμα, σε κάθε περίπτωση όμως αυτό που ξέρει ο ελληνικός λαός εδώ και σαράντα χρόνια παραμένει το βασικό για την παράταξή μας. Η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και εμείς ως παράταξη είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει μέσα στους κόλπους της Ευρώπης.

Είναι πάρα πολύ θετικό το ότι συνεδριάζει το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο αύριο διότι δεν είναι το θέμα να συζητήσουμε επί της αρχής, επί της αρχής όλοι συμφωνούμε, αντιλαμβανόμαστε όμως όλοι ότι συζητάμε για μια συμφωνία που δεν έχουμε δει ούτε καν μέρος της μπροστά μας. Όποια ενημέρωση υπάρχει είναι είτε από τον διεθνή Τύπο είτε από διαρροές που γίνονται από ξένους ηγέτες, είτε από ξένους που συμμετέχουν στην διαπραγμάτευση. Δεν έχουμε ούτε μια φορά έστω άτυπα ενημέρωση από τους υπεύθυνους της κυβέρνησης για το που βρίσκεται η περιβόητη διαπραγμάτευση και τι μπορεί να έχουν συμφωνήσει. Άρα μιλάμε τελείως θεωρητικά χωρίς να έχουμε τίποτα μπροστά μας.
Η ΝΔ αν και εφόσον υπάρξει μια συμφωνία θα πάρει αυτή την συμφωνία θα την αποδομήσει κομματάκι –κομματάκι, θα ασκήσει σφοδρή κριτική γιατί αυτή είναι και η αποστολή μας όμως τη στιγμή της συζήτησης θα σταθμίσουμε το γενικό συμφέρον της χώρας και το μείζον είναι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας την οποία δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε .
Σε αυτό το ασταθές διεθνώς περιβάλλον νομίζω ότι δεν μπορούμε να σκεφτούμε την Ελλάδα εκτός ΕΕ".

Η κ. Κεφαλογιάνη σημείωσε ακόμα: Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται να έχει όχι μόνο ένα ταμειακό πρόβλημα αλλά η Ελλάδα έχει ένα μείζον ακόμα και υπαρξιακό πρόβλημα αν θα είναι ή όχι στην Ευρώπη αν θα μπορέσει να συνεχίσει να είναι μια κανονική χώρα άρα οποιοδήποτε σενάριο το οποίο θα σήμαινε ότι κοιτάμε μόνο με εσωστρέφεια τι κάνουμε εμείς εδώ ή ποιος πολιτικός σχηματισμός θα είναι εκείνος ο οποίος μπορεί να κερδίσει εκλογές είναι σαν να μην αντιλαμβανόμαστε ότι η επόμενη μέρα σε αυτή τη χώρα θα είναι καταστροφική εάν ο καθένας από εμάς και εννοώ οι πολιτικοί και όλοι οι ιθύνοντες, δεν αντιληφθούν ότι αυτό που προέχει δεν το κομματικό συμφέρον του καθένα ούτε το προσωπικό του συμφέρον ούτε το πόσο εγκλωβισμένος μπορεί να είναι σε μια στρατηγική που δεν του βγαίνει. Σημασία έχει που πηγαίνει η χώρα.
Ζούμε μια μεγάλη κρίση και το Σύνταγμα μας δίνει πολλές δυνατότητες αρκεί να υπάρχει διάθεση οι πολιτικές δυνάμεις να συνεννοηθούν προκειμένου να προασπίσουν το εθνικό συμφέρον.

Σε ερώτηση αν είναι υπέρ όσων λένε ότι θα μπορούσε να σχηματιστεί ένα οικουμενικό σχήμα προκειμένου η χώρα να εξέλθει της δύσκολης θέσης στην οποία έχει περιέλθει η πρώην υπουργός τόνισε ότι:

Πιστεύω ότι ναι, μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποκλειστεί. Περιμένουμε βέβαια η σημερινή κυβέρνηση να ανταποκριθεί στην μεγάλη ευθύνη που ανέλαβε. Όλοι ευχόμαστε, ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να δώσει μια λύση στο αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε, σε κάθε περίπτωση από αυτά που ακούμε η λύση που θα δοθεί θα είναι ατελής διότι ακόμα και αυτό το κλείσιμο της αξιολόγησης που πάει όπως φαίνεται να γίνει δεν θα της δώσει τα χρήματα που περιμέναμε εμείς με το κλείσιμο της αξιολόγησης και την διαπραγμάτευση που γινόταν το 2014…

Keywords
Τυχαία Θέματα