Κάτω από τη βάση οι επιδόσεις της κυβέρνησης

Απογοήτευση σχεδόν σε όλους τους τομείς δείχνει η έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Θετικά εκφράζεται η πλειοψηφία πάντως στο ζήτημα του ταξιδιού του Πρωθυπουργού στη Μόσχα, και για την στρατηγική της διαπραγμάτευσης. Ταυτόχρονα, αρνητική είναι η κοινή γνώμη και για την παραμονή του Αντώνη Σαμαρά στην αρχηγία της ΝΔ (στην ερώτηση για το αν η απόφασή του να παραμείνει είναι σωστή το 60% απαντά όχι, το 23.5% και οι υπόλοιποι δεν απάντησαν).
Η έρευνα εκτίμησης πολιτικών τάσεων που πραγματοποίησε και αυτόν το

μήνα η Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης & Αγοράς Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Πανεπιστημίου Μακεδονίας (απ' τις 15 ως τις 17 Απριλίου) δείχνει ότι οι πολίτες δίνουν κακούς και μέτριους βαθμούς για τις επιδόσεις της κυβέρνησης σχεδόν σε όλους τους τομείς.

Παράλληλα, σε ποσοστό 68% εμφανίζονται υπέρ της επέμβασης της αστυνομίας στην Πρυτανεία, ενώ, ενδιαφέρον παρουσιάζει το ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δηλώνουν υπέρ σε ποσοστό 46,5%.

Οι πολίτες ερμηνεύουν θετικά το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα, ενώ, εκτιμούν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το σύνολο των προεκλογικών της δεσμεύσεων.

Εξακολουθούν να θεωρούν τη στρατηγική διαπραγμάτευσης σωστή, ωστόσο, τα ποσοστά βρίσκονται σε πτώση σε σχέση με προηγούμενες έρευνες.

Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει πως παραμένει το «δυνατό χαρτί» δημοσκοπικά, καθώς, η δημοτικότητά του παραμένει υψηλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα