Κατασχέθηκε αεροπλάνο των Κυπριακών Αερογραμμών

Σε κατάσχεση αεροπλάνου των Κυπριακών Αερογραμμών προέβη η εταιρεία Hermes Airports, που διαχειρίζεται τα δύο διεθνή αεροδρόμια στην Κύπρο, λόγω χρεών της εταιρίας.

Η κατάσχεση έγινε ύστερα από χθεσινοβραδινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Hermes, που εξετάζει τις οφειλές των Κυπριακών Αερογραμμών,

οι οποίες ανέρχονται στα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Το αεροσκάφος τύπου Airbus A319-100 είχε ενοικιαστεί από τις Κυπριακές Αερογραμμές και φαίνεται πως θα επιστρεφόταν στην ιδιοκτήτρια εταιρία, αύριο, με τη λήξη του συμβολαίου ενοικίασής του.

Η Hermes Airports αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα για την κατάσχεση του αεροπλάνου ενώ οι Κυπριακές Αερογραμμές συγκάλεσαν έκτακτη διάσκεψη Τύπου «για τη διαφορά με την Hermes Airports».

Σε δηλώσεις του πάντως ο Πρόεδρος του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών Τώνης Αντωνίου ανέφερε ότι με απαράδεκτα εκβιαστικό και ανορθόδοξο τρόπο, η διαχειρίστρια εταιρεία των δύο κυπριακών αεροδρομίων μεθόδευσε την ακινητοποίηση ενός εκ των αεροσκαφών των ΚΑ, προκειμένου να ασκήσει πίεση για την είσπραξη ενός αμφισβητούμενου ποσού.

"Έστειλαν μάλιστα επιδότες πρωί πρωί στα γραφεία των ΚΑ για να επενδύσουν με «νομιμότητα» τις προκλητικές απαιτήσεις τους, επιδίδοντας σχετικό διάταγμα ακινητοποίησης του αεροπλάνου μας. Φρόντισαν μάλιστα να διαρρεύσουν στα ΜΜΕ αυτή την απόφασή τους, προφανώς γιατί θεώρησαν με αυτή την προκλητική στάση ότι θα επετύγχαναν καλύτερα το στόχο τους, αδιαφορώντας για την τεράστια ζημιά που θα υφίστατο ο κρατικός αερομεταφορέας της Κύπρου", επεσήμανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα