Καταγράφοντας την παιδική σεξουαλική κακοποίηση

Για πάνω από 10 χρόνια, η Mariella Furrer κατέγραψε, μέσα από φωτογραφίες και συνεντεύξεις, τις ιστορίες τόσο των επιζώντων παιδιών που είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, όσο και των οικογενειών τους στη νότια Αφρική, δημιουργώντας ένα βιβλίο 700 σελίδων με τίτλο «My Piece of Sky».

Στόχος της ήταν να αναπτύξει ένα πλήρως συνειδητοποιημένο έργο και για τον λόγο αυτό στο βιβλίο εμπεριέχονται ιστορίες που άκουσε απευθείας από σεξουαλικούς εγκληματίες καθώς και από επαγγελματίες που εργάζονται σε υπηρεσίες για την προστασία των παιδιών, στην αστυνομία και τον γενικό πληθυσμό.

Ξεκίνησε το πρότζεκτ το 2002 όταν της ανατέθηκε από το περιοδικό Marie Claire η κάλυψη ενός θέματος που αφορούσε τον βιασμό ενός μωρού στη νότια Αφρική. Όμως, όταν είδε τον μεγάλο αριθμό παιδιών που είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, αποφάσισε πως έπρεπε να κάνει κάτι μεγαλύτερο από ένα απλό άρθρο. Η ευαισθησία της επάνω στο θέμα, έγκειται στο γεγονός ότι και η ίδια στα 5 της χρόνια έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ για να μιλήσει για αυτό χρειάστηκε να περάσουν χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα