Καραμολέγκος: "Έτσι έζησα την ομηρία"

Γράφει ο Πέτρος Κουσουλός

Την δραματική διαδρομή από τα στενά κοντά στο σπίτι του στο Γέρακα, μέχρι το «κάστρο» της Κερατέας, τη γνωριμία του με τον «Έντι», τον τρόπο που κατάφερε να τον πείσει ότι πρέπει να παραδοθεί και την τελευταία…βόλτα μαζί με τον απαγωγέα του μέχρι το Α.Τ. Κερατέας, περιγράφει ο επιχειρηματίας Μανώλης Καραμολέγκος στις καταθέσεις που έδωσε στις Αρχές και αποκαλύπτει το ereportaz.gr. Στις τρεις συνολικά καταθέσεις που έδωσε στους αστυνομικούς ο αρτοβιομήχανος περιγράφει καρέ-καρέ όλα όσα συνέβησαν από τις 22.30 το βράδυ της 14ης Ιανουαρίου μέχρι

και το πρωινό της επόμενης ημέρας όταν μαζί με τον απαγωγέα-φρουρό του περπάτησαν μέχρι το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα. Είχαν προηγηθεί τα αγωνιώδη τηλεφωνήματα του “Εντι” (Ρουσλάν) στους συνεργούς του οι οποίοι είχαν κλειστό το τηλέφωνο αλλά και οι διάλογοι απαγωγέα-θύματος που έπεισαν τον πρώτο ότι η καλύτερη λύση ήταν η παράδοση στις Αρχές.

H κομπίνα με το delivery

Βράδυ 14ης Ιανουαρίου στην διασταύρωση των οδών Αγίου Νεκταρίου και Κισσάμου, στον Γέρακα. Ο Μανώλης Καραμολέγκος οδηγεί την μαύρη Mercedes του όταν μια μηχανή με κουτί που έμοιαζε σε delivery έπεσε μπροστά του και ο αναβάτης άρχισε να ζητεί βοήθεια, λέγοντας ότι είχε σπάσει το πόδι του. Ο Καραμολέγκος αρχικά φοβήθηκε μήπως πρόκειται για καμιά παγίδα. Τελικά όμως αποφάσισε να κατέβει για να δει τι πραγματικά έχει συμβεί.

Όταν τον πλησίασε για να του δώσει το χέρι να σηκωθεί, κατάλαβε ότι κινούνταν με απειλητική διάθεση εναντίον. Παράλληλα διαπίστωσε ότι ένας ακόμη άνδρας ο οποίος ήταν κρυμμένος άρχισε να τρέχει προς το μέρος του. Ο επιχειρηματίας αντιλήφθηκε ότι το σχέδιο απαγωγής του είχε μόλις ξεκινήσει. Οι δράστες τον χτύπησαν, τον έβαλαν στο πόρτ-παγκαζ του αυτοκινήτου του και μετά από λίγη ώρα ξεκίνησαν. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής ο επιχειρηματίας προσπαθούσε να ανοίξει το πόρτ παγκάζ. Αυτό που κατάφερε ήταν να βγάλει τα καλώδια της κλειδαριάς. Μετά από λίγη ώρα το αυτοκίνητο σταμάτησε. Οι δράστες προσπαθούσαν να τον βγάλουν από το πορτ παγκάζ, αλλά δεν μπορούσαν. Εκνευρίστηκαν. Απείλησαν ότι θα τον κάψουν ζωντανό! Ο επιχειρηματίας άκουσε ένα αυτοκίνητο να φεύγει. Στο μεταξύ ένας από τους απαγωγείς πήγε κοντά του και άρχισε να συζητά μαζί του. Ήταν ο “Εντι”, ο 37χρονος Μολδαβός ο οποίος παραδόθηκε μαζί με τον Καραμολέγκο.

Δείτε την συνέχεια στο e-reportaz

Keywords
Τυχαία Θέματα