"Κανόνι" χτύπησε η Selena του Γιάννη Φιλιππάκη

Σε νέες περιπέτειες έχει μπει ο εκδότης των εφημερίδων «Δημοκρατία» και «Espresso», Γιάννης Φιλιππάκης, αφού, εκτός από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη «Δημοκρατικός Τύπος Α.Ε.», εσχάτως κλήθηκε να διαχειριστεί και την αποχώρησή του από τη μετοχική σύνθεση της ΣΕΛΕΝΑ Α.Ε., η οποία έχει αφήσει ένα τεράστιο «φέσι» στην πιάτσα. Τη στιγμή που βούλιαζε το συγκεκριμένο σκάφος, ο κ. Φιλιππάκης έκρινε σκόπιμο να το εγκαταλείψει, αφήνοντας την «καυτή πατάτα» στην πρώην συνεταίρο του, Δέσποινα Κορασίδη. Καλό

θα ήταν να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και να δούμε πώς ξετυλίγεται το κουβάρι της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Η επωνυμία της εταιρείας είναι ΣΕΛΕΝΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. και η διεύθυνσή της είναι Λεωφόρος Δημοκρατίας και Κολοκοτρώνη 5, Ψυχικό. Απασχολεί περίπου 60 υπαλλήλους με σύμβαση αορίστου χρόνου και αρκετούς εξωτερικούς συνεργάτες με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος ήταν έως τις 21/9/2014 η Δέσποινα Κορασίδη. Μέχρι τον Φεβρουάριο η καταβολή των δεδουλευμένων γινόταν «κανονικά» στο τέλος του επόμενου μήνα. Από εκεί και πέρα, ξεκίνησαν καθυστερήσεις και η πληρωμή γινόταν με έναντι, που αντιστοιχούσαν χοντρικά σε μισό μισθό.

Στις 21/9/2014 η εταιρεία μεταβιβάστηκε (σύμφωνα με ανακοίνωση της Δέσποινας Κορασίδη) μαζί με τις οφειλές της και χωρίς αντίτιμο σε επενδυτή. Στις ταυτότητες των τευχών που τυπώθηκαν μετά τις 21/9/2014 ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εμφανίζεται ο Χρήστος Στάθης, τον οποίο ουδέποτε οι εργαζόμενοι έχουν συναντήσει. Ως σύμβουλοι στην εταιρεία ήρθαν οι Ιζι Κουτιέλ και Στέλιος Γεωργαρουδάκης (υπεύθυνος για τα οικονομικά).

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επειτα από απαίτηση των εργαζομένων, ο Ιζι Κουτιέλ μίλησε για τη νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε. Τους περιέγραψε τη δεινή οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται η εταιρεία (χρέη σε προμηθευτές, στους εργαζομένους, σε συνεργάτες κ.λπ.) και τους είπε ότι είναι σε επαφή με τους προμηθευτές για τη διευθέτησή τους. Παραδέχτηκε προφορικά και τις οφειλές δεδουλευμένων προς τους εργαζομένους, χωρίς ωστόσο να δώσει συγκεκριμένη λύση.

Η ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ

Στις 17/10/2014 ήρθε στα γραφεία της εταιρείας δικαστικός επιμελητής και αστυνομικοί για να κάνουν κατάσχεση για οφειλή (όπως ακούστηκε) 200.000 ευρώ. Κατασχέθηκαν υπολογιστές και ποσό περίπου 3.000 ευρώ από το ταμείο. Εκπρόσωπος της εταιρείας δεν υπήρχε εκείνη τη στιγμή, αλλά εμφανίστηκε αργότερα μια δικηγόρος της ΣΕΛΕΝΑ (με το όνομα Τύπα), η οποία έδωσε 5.000 ευρώ. Την επόμενη εργάσιμη ημέρα (20/10/2014) οι υπολογιστές βρίσκονταν και πάλι στις θέσεις τους. Να σημειωθεί ότι στις 17/10/2014 η εταιρεία κατέβαλε δεύτερο ποσό έναντι Ιουλίου (το πρώτο έναντι για τον μήνα Ιούλιο δόθηκε στις 7/10/2014).

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Στις 22/10/2014 ο Ιζι Κουτιέλ ζήτησε να ενημερώσει τους εργαζόμενους. Στη συνάντηση αυτή ανέφερε ότι κάποιοι προμηθευτές είναι σύμφωνοι με το σχέδιο «εξυγίανσης» που τους πρότεινε από κοινού με τον Στέλιο Γεωργαρουδάκη και μπαίνουν ως μέτοχοι στην εταιρεία. Πρόθεσή τους, ύστερα από τη συμφωνία αυτή με τους πιστωτές, είναι η υπαγωγή στο Αρθρο 99. Ολα αυτά τα παραπάνω εκτυλίσσονται σε μια εκδοτική επιχείρηση στην οποία μέχρι πρότινος βασικός μέτοχος ήταν ο εκδότης των εφημερίδων «Δημοκρατία» και «Espresso», Γιάννης Φιλιππάκης, ο οποίος φυσικά τώρα δηλώνει άγνοια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

DWTS 5: Η Ειρήνη Παπαδοπούλου ανέβασε την θερμοκρασία στα ύψη (VIDEO)

Έλενα Τσαβαλιά: "Μου έφερε λουλούδια χωρίς λόγο! Μήπως να ανησυχώ;"

Θύμα των καταστροφικών πλημμυρών "Μάνα Χ Ουρανού"

"Κόντρα" ανάμεσα σε Γερμανού-Καρύδη!

Keywords
Τυχαία Θέματα