Καμμένος, Ήσυχος, Τόσκας η νέα "τρόικα" του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Σήμερα, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί η τελετή παραδόσεως – παραλαβής καθηκόντων στον Πάνο Καμμένο και στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, από την απερχόμενη των Νίκου Δένδια, Φώφης Γεννηματά και Γιάννη Λαμπρόπουλου. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί υπό τον περιορισμό που επιβάλλει το στρατιωτικό πρωτόκολλο στη διενέργεια τελετών, όταν υπάρχει «μέγα πένθος» (τριών ημερών) στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Συμφώνως με τον υπουργό Επικρατείας

κ.Παππά, ο οποίος πριν από λίγη ώρα ανακοίνωσε τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου υπό τον Αλέξη Τσίπρα, νέος Υπουργός Εθνικής Αμύνης είναι ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμύνης της Βουλής.

Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης ανέλαβε ο αρμόδιος για θέματα αμύνης του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ήσυχος, ο οποίος συνόδευε τον Α.Τσίπρα κατά τις ανόδους του στο Πεντάγωνο για την ενημέρωση που του έκαναν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.
Υφυπουργός τέλος ανέλαβε ο Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και Υποστράτηγος ε.α. (εκ του Όπλου των Τεθωρακισμένων) Νίκος Τόσκας, ο οποίος μετά την αποστρατεία του το 2005, ήταν ο αρμόδιος για τη σύνταξη του προγράμματος Αμύνης του ΠΑΣΟΚ, με τομεάρχες τον Χρήστο Παπουτσή και τη Βάσω Παπανδρέου, ενώ είχε διατελέσει και διευθυντής του γραφείου του αρχικώς ΑΝΥΕΘΑ και μετέπειτα ΥΕΘΑ Πάνου Μπεγλίτη, θέση από την οποία παραιτήθηκε λίγο μετά.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα