Και Πασόκοι υπέρ Σύριζα

Το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας απέκλεισε από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ πολλούς ΠΑΣΟΚογενείς δεν σημαίνει ότι, στην περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, δεν θα τους αξιοποιήσει. Η πλειονότητα των στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

δεν διαθέτει κυβερνητική εμπειρία, δεν γνωρίζει τα μυστικά της άσκησης εξουσίας, όπως οι πρώην ΠΑΣΟΚοι, που έχουν προϋπηρεσία και ταλέντο στη διοίκηση του κράτους.

Με βάση τα παραπάνω, δεν προκαλεί έκπληξη η πληροφορία ότι τα τελευταία 24ωρα τουλάχιστον 15 πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν συντάξει ένα κείμενο, που φέρει και τις υπογραφές τους, στο οποίο εκφράζουν την απόλυτη στήριξή τους στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, εκτιμώντας ότι είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και την επιστροφή από τη «βαρβαρότητα» στα σοσιαλιστικά ιδεώδη, που οι ίδιοι υπηρέτησαν στο παρελθόν ως βουλευτές του Κινήματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εμπνευστές και συντάκτες του κειμένου είναι οι πρώην βουλευτές Αντώνης Κοτσακάς και Δημήτρης Πιπεργιάς, ενώ μεταξύ άλλων την υπογραφή τους έχουν βάλει οι Λευτέρης Τζιόλας, Σάββας Εμινίδης, Μαρία Θεοχάρη, Χ. Κοκκινοβασίλης κ.ά.

Για την έκδοση του συγκεκριμένου υποστηρικτικού κειμένου υπήρξε συνεννόηση ανάμεσα στον Αντ. Κοτσακά και τον Αλ. Τσίπρα, ο οποίος με τον τρόπο αυτό βρήκε τη λύση να «βάλει» από την πίσω πόρτα στην εξουσία όσους άφησε εκτός ψηφοδελτίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα