Και ο Χιού Ντάλας στο πλευρό των διεθνών διαιτητών

Σύμμαχο εκτός συνόρων βρήκαν οι Έλληνες διεθνείς διαιτητές πού θα κληθούν από τον ανακριτή κ. Ανδρεάδη για απολογία, με σοβαρό ενδεχόμενο να τους αποδοθούν κατηγορίες.

Πρόκειται για τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ, αλλά και μέλος της ΚΕΔ της ΕΠΟ κ. Χιού Ντάλας, ο οποίος εκ της θέσεώς του και γνωρίζει και μπορεί να αξιολογήσει τις διαιτησίες στο ελληνικό πρωτάθλημα και

τις διεθνείς διοργανώσεις.


Εν γνώσει της κατάστασης πού έχει δημιουργηθεί με την κρίση του ανακριτή να περνάει σε άβατα μονοπάτια, όπως οι κανονισμοί διαιτησίας και η αντικειμενική άποψη για την εφαρμογή τους, ο κ. Ντάλας έχει σχηματίσει ιδίαν γνώμη και εμπεριστατωμένη κρίση για τον κάθε ένα ξεχωριστά και όλους μαζί τους Ελληνες διεθνείς, τους οποίους εκτιμά και θεωρεί εκ των κορυφαίων της ευρωπαϊκής διαιτησίας.


Ακριβώς αυτή την άποψη θα καταθέσει ο κ. Ντάλας στην δικαστική αρχή πού θα τον καλέσει, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τους κινδύνους πού θα αντιμετωπίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο με τον παγκόσμιας πρωτοτυπίας σχηματισμό κατηγορητηρίου, με βάση τις … κίτρινες κάρτες, τα … πέναλτυ πού δόθηκαν ή δεν δόθηκαν τις αποβολές πού έγιναν ή δεν έγιναν και διάφορα άλλα συναφή πού αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους Κανονισμούς Διαιτησίας !
Και εδώ θα πρέπει να αποκαλύψουμε, ότι μετά την επίπληξη πού είχε κάνει ο ίδιος στον Ηλία Σπάθα, για τη διαιτησία του στο Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός ( σήμερα έκανες μία πολύ κακή διαιτησία ) ήταν αυτός πού τον επέλεξε να διευθύνει τέσσερις αγώνες ευρωπαϊκών διοργανώσεων !

ΜΕ … ΕΠΙΜΟΝΗ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΟΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ !

Είναι χαρακτηριστικό, ότι η απόφαση του κ. ανακριτή να υπεισέλθει και σε θέματα ταμπού για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, πάρθηκε μετά την ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ κατάθεση πού έγινε από τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού κ. Γιάννη Αλαφούζο μόλις πριν από ένα μήνα ! Αυτό το αναφέρει ο ίδιος ο ανακριτής στο σκεπτικό του, κατονομάζοντας μάλιστα ( σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ) τον κ. Αλαφούζο ως τον μάρτυρα πού του ζήτησε επίμονα να δεί το … βίντεο αγώνων για να σχηματίσει και εκείνος προσωπική άποψη για τις διαιτητικές αποφάσεις !
Η κατάθεση του κ. Ντάλας είναι ενδεικτική και για την στάση πού θα τηρήσουν ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ απέναντι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ανάμιξη των δύο κορυφαίων θεσμικών οργάνων του παγκόσμιου και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει σε αυτό το στάδιο, αφού δεν υπάρχει ακόμα επίσημα κάποια δικαστική ενέργεια σε βάρος διαιτητών. Είναι όμως απολύτως βέβαιο, ότι η παρέμβαση των δύο θα είναι και άμεση και εξαιρετικά σκληρή, σε περίπτωση πού ο δικαστικός διωγμός των Ελλήνων διαιτητών κλιμακωθεί.

ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Όλα αυτά, είναι τα μέχρι στιγμής γεγονότα πού βρίσκονται πλέον σε συνεχή ροή. Οι εξελίξεις τρέχουν και βεβαίως οι διεθνείς διαιτητές δεν πρόκειται να παραδοθούν χωρίς αντίδραση, με σταυρωμένα χέρια, «ως πρόβατα επί σφαγή». Ηδη, απ’ ό,τι είμαι σε θέση να γνωρίζω, η επαφή μεταξύ τους είναι συνεχής και τα υπερασπιστικά επιχειρήματα κοινά. Όπως βεβαίως και ο σχεδιασμός των αντιδράσεων, μετά την λήξη της σύντομης ( διότι κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι θα υπάρξει δικαστική συνέχεια γι’ αυτούς ) περιπέτειάς τους.


Οι διαιτητές – ασχέτως αν συμφωνεί ή όχι η ΕΠΟ – θα προχωρήσει σε προσφυγές εναντίον όσων τους συκοφάντησαν και τους κατηγόρησαν άδικα και χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο.


Όλα δείχνουν ότι μετά το στάδιο της απολογίας τους, θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Βάσει των μαρτυρικών καταθέσεων πού έγιναν και οι οποίες τους αποδίδουν ακόμα και δόλο για τα σφυρίγματά τους, θα προχωρήσουν στις δικαστικές ενέργειες πού πρέπει και βεβαίως, είναι αποφασισμένοι να επιμείνουν μέχρι το τέλος.


Τέτοιες μαρτυρικές καταθέσεις, με τις οποίες καταγγέλθηκαν διάφορες διαιτησίες, είναι του κ. Αλαφούζου και ενός παλαιού προέδρου του Απόλλωνα , του κ. Βελλή. Και οι δύο τους μάλιστα, κατέθεσαν δύο φορές, με συμπληρωματικές καταθέσεις !
Και εδώ, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι οι δικαστικές εξελίξεις δεν τελειώνουν με την αναφορά του ανακριτή. Άλλο πράγμα οι διαπιστώσεις ενός ανακριτή, και άλλο οι αποφάσεις του δικαστικού συμβουλίου. Εκεί, θα χρειαστούν και ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, οι οποίες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, διότι δεν είναι, άλλωστε και δυνατόν να υπάρξουν, με μόνο στοιχείο την κατάθεση δύο εντελώς ΑΣΧΕΤΩΝ με τη διαιτησία και ΠΡΟΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΩΝ παραγόντων, του κ. Αλαφούζου, ή του κ. Βελλή.

Μανώλης Γαβαθιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα