Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας

Με τρομερό ζήλο και μεράκι, όλοι τους γνωρίζουν ότι έχουν να αντιμετωπίσουν μια πελώρια πρόκληση.

Τη δημιουργία, με χιλιάδες λευκά χάρτινα καραβάκια, ενός μεγάλου σε διαστάσεις λευκού περιστεριού ειρήνης που θα περιληφθεί στα ρεκόρ Γκίνες.

Αθήνα το 1896, σε χορογραφία-σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού./pp Helvetica Neue';">Στην εκδήλωση θα μετάσχουν ενεργά και αφιλοκερδώς 46 Ολυμπιονίκες της Ελλάδας και οι καλλιτέχνες: Γιώργος Καπουτζίδης, Demy, Κώστας Μαρτάκης, Freaky Fortune & Risky Kidd, Boys & Noise, Vegas, Μελίνα, Shaya κ.α. Τον Εθνικό και Ολυμπιακό Ύμνο θα ερμηνεύσει ο βαθύφωνος Αναστάσιος Αποστόλου.

Η ολυμπιακή παιδεία εδρεύει από το 2004 εώς σήμερα. Είναι ένα παιδαγωγικό πρόγραµµα στο πλαίσιο του οποίου προωθούνται αξίες και αποκτώνται γνώσεις, εµπειρίες και δεξιότητες που πηγάζουν από τους Ολυµπιακούς Αγώνες και την Αθλητική Παράδοση και έχουν ως σκοπό τη σωµατική, ψυχική και πνευµατική καλλιέργεια των µαθητών και τη δηµιουργία στάσεων και συµπεριφορών κοινωνικά αποδεκτών.

Η ολυμπιακή Παιδεία απευθύνεται στα παιδιά από την προσχολική ηλικία μέχρι και το γυμνάσιο.Οι βασικοί άξονες του προγράμματος ειναι η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας του ανθρώπου. Οι διαπροσωπικές σχέσεις, η κοινωνικότητα, η επικοινωνία, ο διάλογος, η έκφραση και η µάθηση. Το παιχνίδι σε όλες τις µορφές του, ως παιδιά, ψυχαγωγία, διασκέδαση και χαρά. Η κίνηση και η επαφή µε τη φύση, την τεχνική, το σχεδιασµό και τον προγραµµατισµό. Ο αγώνας σε ολόκληρο το σύγχρονο Ολυµπιακό πρόγραµµα και σε όλες τις φάσεις του, ως προετοιµασία, άσκηση, προπόνηση, συµµετοχή, υποδοµή, κανονισµοί και κοινωνική κατανόηση. Η διαλεκτική της θέας στο στάδιο, την τηλεόραση, τον τύπο, τη µόδα, τη διαφήµιση, την τεχνολογία, τη νίκη, την ήττα, την αναγνώριση και την ουτοπία. Οι δυνάµεις της οικονοµίας, τεχνολογίας, πολιτικής, επιστήµης και οι Ολυµπιακοί Αγώνες. Οι Ολυµπιακοί Αγώνες και οι πολιτισµοί, οι θρησκείες, ο διάλογος, οι συναντήσεις, η φιλία, η φιλοξενία, η συνεργασία, η αλληλεγγύη και η κατανόηση των λαών. Τα θετικά και τα αρνητικά φαινόµενα, όπως είναι η εµπορευµατοποίηση, η χορηγοποίηση, η επαγγελµατοποίηση, η βιοµηχανοποίηση, ο γιγαντισµός, η πολιτικοποίηση, ο ολοκληρωτισµός, οι κριτικές, οι αντιφάσεις στις διεθνείς σχέσεις, η οργάνωση και η διοίκηση, η θρησκεία των µυώνων, η αυτόµατη ανθρωποµηχανή. Οι πολικότητες: τόπος-οικουµένη, αρχαίο-µοντέρνο, σώµα-πνεύµα, ελευθερία-δεσµεύσεις, ως βάσεις παιδείας και ανθρωπισµού.

Λόγω αυτής της μέρας έχουν κλείσει οι δρόμοι γύρω από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, στην περιοχή του Μετς,

Συγκεκριμένα, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε εφαρμογή σήμερα, από τις 08:00 μέχρι τις 10:30 και από τις 12:30 έως τις 14:30, κοντά στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν ολιγόλεπτες και σταδιακές διακοπές κυκλοφορίας των οχημάτων στο παρακάτω οδικό δίκτυο:

- Αρδηττού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Καλλιμάρμαρο, σε όλο το μήκος της.

- Λεωφόρος Β. Όλγας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Καλλιμάρμαρο, σε όλο το μήκος της.

- Λεωφόρος Β. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ της Λεωφόρου Β. Όλγας και της οδού Ερατοσθένους, ρεύμα κυκλοφορίας προς Hilton.

- Λεωφόρος Καλλιρρόης, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Α. Φραντζή και Λ. Βουλιαγμένης, ρεύμα προς Αθήνα.

Η Αστυνομία παρακαλεί τους οδηγούς, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς κατά τα αναφερόμενα χρονικά διαστήματα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Keywords
Τυχαία Θέματα