Ιερώνυμος: "Θα κριθούν από την ιστορία όσοι έκαναν σχόλια για την Αγ.Βαρβάρα"

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, όπου βρίσκεται το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας, κατέφθασε πριν από λίγο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με σκοπό να προσκυνήσει.

Ο Ιερώνυμος έφτασε στον ναό μαζί με μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Το ιερό σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας έφτασε στην χώρα το απόγευμα της Κυριακής με τιμές αρχηγού κράτους και θα παραμείνει για ακόμη δύο εβδομάδες.

Από την Κυριακή ουρές από πιστούς όλων των ηλικιών και από όλη

την Ελλάδα σχηματίζονται στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στον ομώνυμο δήμο της Αττικής για να προσκυνήσουν το λείψανο της Αγίας Βαρβάρας.

Ο Αρχιεπίσκοπος κατά την είσοδο του στο Ναό δήλωσε πως είναι βαθιά συγκινημένος για το έντονο θρησκευτικό αίσθημα του λαού και των χιλιάδων ανθρώπων που έχουν σπεύσει έως τώρα να προσκυνήσουν το σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας, περιμένοντας υπομονετικά για ώρες στην ουρά.

Μεταξύ άλλων είπε ότι δεν θα σχολιάσει τα κακόβουλα σχόλια που έχουν εδώ και μέρες ακουστεί από "επώνυμους και μη επώνυμους", αλλά θα αφήσει να τους κρίνεις η ιστορία. "Δεν θέλω εγώ προσωπικά να σχολιάσω, τα αφήνω να περάσουν απαρατήρητα, για αυτά θα μιλήσει η ιστορία. Αλλά θα ήθελα να πω ότι κυρίως αυτοί οι άνθρωποι είναι οι άνθρωποι των λόγων. Και τα λόγια μας έχουν κουράσει. Και τα λόγια φέρανε αυτόν τον τόπο στην κατάσταση αυτή που είναι. Γιατί έλειψε ο λόγος. Χρειαζόμαστε λόγο αυτή την εποχή και όχι λόγια. Η Αγία Βαρβάρα λοιπόν έκανε το θαύμα της και έδειξε πως είναι μέσα στις καρδιές των ανθρώπων, αλλά είναι και μια ανακεφαλαίωση της πίστεώς μας, ότι τα Ιερά λείψανα των Αγιών είναι αυτά που δυναμώνουν και κάνουν τους ανθρώπους πρότυπα για αυτήν την κοινωνία, πρότυπα για τα οποία έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη" δήλωσε.

Κληθείς να σχολιάσει, εξερχόμενος του ναού, τη χθεσινή τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη περί ωρίμανσης της συζήτησης για τον διαχωρισμού Κράτους - Εκκλησίας, ο κ. Ιερώνυμος δήλωσε: «Τώρα να μην χαλάσουμε την ατμόσφαιρα. Αυτό θέλει πολύ συζήτηση και έχουμε απαντήσεις ολοκληρωμένες. Αυτοί που σκέφτονται τέτοια πράγματα θα το μετανοήσουν».

Αύριο τα λείψανα θα μεταφερθούν για περιφορά στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Αγιος Σάββας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάνω από 200.000 πιστοί προσκύνησαν τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας

Keywords
Τυχαία Θέματα