Ιδού οι αποδείξεις για το αφορολόγητο στην βουλευτική αποζημίωση

Σάλο προκαλεί και πάλι η επαναφορά στην επικαιρότητα της είδησης πως την ώρα που οι περισότεροι Έλληνες φορολογούνται από το πρώτο ευρώ, η παχυλή βουλευτική αποζημίωση μένει αφορολόγητη στο 75% του ύψους της. Η συζήτηση για το αν αυτό είναι σωστό ή λάθος είναι μεγάλη και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι καλώς ισχύει αφού ο βουλευτής θα πρέπει να έχει κάποια άνεση ώστε να μένει μακρυάπό χορηγούς και άλλου είδους εξαρτήσεις.

Αυτό ωστόσο δεν έχει καμία σχέση με τη συμπεριφορά πολλών βουλευτών από όλα τα κόμματα οι οποίοι βγαίνουν στα κανάλια και είτε κάνουν τους ανήξερους είτε

προσπαθούν να βγάλουν όλους τους υπόλοιπους τρελούς υποστηρίζοντας ότι όλα είναι ψέματα. Για να σταματήσει η παραφιλολογία το parapolitika.gr σας παρουσιάζει τρεις φωτογραφίες από δηλώσεις πόθεν έσχες βουλευτών (από την ιστοσελίδα μάλιστα της Βουλής) για τη χρήση του 2010 οι οποίες επιβεβαιώνουν και με το παραπάνω το τεράστιο και για πολλούς προκλητικό αφορολόγητο.

Συγκεκριμένα, βουλευτής με εισόδημα από τη βουλευτική αποζημίωση 110.153 ευρώ φορολογήθηκε μόνο για τα 27.941 ευρώ (ποσοστό αφορολογήτου 75%), βουλευτής με ετήσια αποζημίωση 109.506 ευρώ φορολογήθηκε μόνο για τα 26.156 ευρώ ενώ αφορολόγητα έμειναν 83.350 ευρώ (ποσοστό αφορολογήτου 76%), ενώ τρίτος βουλευτής με συνολικό εισόδημα 111.427 ευρώ φορολογήθηκε μόνο για τα 28.613 ευρώ ενώ 83.264 ευρώ έμειναν αφορολόγητα.

Ι.Δ

Keywords
Τυχαία Θέματα