Ιδού η Ρόδος...

του Νίκου Σίμου

Οι αντιπολιτευόμενοι τον Αλέξη Τσίπρα και την πολιτική του στο εσωτερικό του αλλοπρόσαλλου κόμματός του, έχουν σχεση με την πραγματικότητα, ανάλογη με εκείνη του φουκαρά γιαπωνέζου που κατέβηκε από το βουνό όπου κρυβόταν, μετά απο 40 χρόνια, επειδή πίστευε ότι ακόμη διαρκούσε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Ενώ επικαλούνται, με κάθε ευκαιρία την εντολή που πήραν από τον λαό, συγχρόνως τον γράφουν στα παλιά τους παπούτσια, στο όνομα μιας αριστερίστικης παλαβομάρας, δεδομένου ότι αγνοούν ότι σε κάθε

δημοσκόπηση που γίνεται, έντρομοι οι πολίτες, με συντριπτικά ποσοστά, είτε ζητούν να μείνουμε πάση θυσία στο ευρώ, είτε απαιτούν να υπογραφεί συμφωνία με τους εταίρους. Εν πάση δε περιπτώσει απορρίπτουν την ρήξη.

Προφανώς μία μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να παρερμηνεύει την εντολή που πήρε και να την θεωρεί αποτέλεσμα ενός αιφνίδιου ιδεολογικού έρωτα των Ελλήνων με την Μεταπολιτευτική Αριστερά που ποτέ δεν ξεπέρασε το 9%. Ενώ, ήταν μία ψήφος διαμαρτυρίας και εκδικητική προς τις κυβερνήσεις που προηγήθηκαν και που, χαρις στις άοκνες προσπάθειες ορισμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα κορυφαίων, κινδυνεύει να αποδειχθεί ότι η ψήφος αυτή μοιάζει με το πάθημα του απατηθέντος συζύγου: Ο οποίος έκοψε τα γεννητικά του όργανα για να εκδικηθεί την άπιστη γυναίκα του!

Αυτά που γίνονται από διάφορες πλατφόρμες, ρεύματα και συνιστώσες και δημοσιοποιούνται τις τελευταίες ημέρες, ως αντιδράσεις προς την κυβέρνηση, επειδή λέει ότι δεν εφαρμόζει το πρόγραμμά της, απλώς δυσχεραίνουν την όποια διαπραγματευτική προσπάθεια, η οποία ήδη έχει δυσκολέψει εξαιτίας των ασαφειών που προηγήθηκαν και οι οποίες μάλιστα θεωρήθηκαν ...εποικοδομητικές ως δημιουργικές! Έτσι, ακούει η έμφοβη πλέον κοινωνία απίθανες παρόλες, όπως να δοκιμάσουμε τα όρια της Ευρώπης, ως και αν οι άλλοι μας χρωστάνε ή να αξιολογηθεί και ο ...Βαρουφάκης από την Εξεταστική Επιτροπή για τα Μνημόνια. Και όταν δεν λέγεται απροκάλυπτα η επιστροφή στην δραχμή, όπως το κάνει ο καθηγητής Λαπαβίτσας που αγνοεί τις επιπτώσεις αν και καθηγητής, προβάλλεται συγκεκαλυμένα το grexit ως λύση. Και αν δεν μπορούν να αντιληφθούν οι εμμονικοί ιδεοληπτικοί τις συνέπειες σχεδίων απομονωτισμού, τουλάχιστον ας επιχειρήσουν να δώσουν μία λογική ερμηνεία για ποιον λόγο έχουν φύγει από τις τράπεζες που αγκομαχούν για ρευστότητα, 35 δισεκατομμύρια ευρώ. Μετά από αυτά κατηγορούν την κατά τα άλλα φουλ μνημονιακή Μιράντα Ξαφά που παραδέχτηκε ότι δεν είναι πατριωτικό της καθήκον να χάσει τις οικονομίες της επειδή κάποιοι στην κυβέρνηση επιμένουν να ρίξουν την χώρα στα βράχια!

Προτείνουμε στους πατριώτες-τσαμπουκάδες μία λύση, εμπνεόμενοι από την προεκλογική φράση του Αλέξη Τσίπρα, που κινδυνεύει να τον ρίξουν και αυτόν τον φουκαρά στα βράχια οι σύντροφοί του: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Ας τολμήσουν την ρήξη και ας υιοθετήσουν την δραχμή. Το τόλμημα αυτό, βεβαίως, το συνοδεύει μία συμβουλή, διότι ο λαός ούτε υπερήφανες στάσεις στο πρότυπο του Εμβερ Χότζα αποδέχεται ούτε πρότυπα σοβιετικής κοινωνίας ορματίζεται. Να έχουν προλάβει να ανανεώσουν τα διαβατήριά τους, διότι μεταξύ άλλων αγνοούν και πόσο άγρια αντιδρά η ελληνική κοινωνία. Άλλωστε μία τρίχα χωρίζει την «για πρώτη φορά Αριστερά» στην εξουσία, από την «για πρώτη φορά Αριστερά» στον Καιάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα