Η συνεργασία της χρονιάς, Μανωλίδου - Λιάγκας, στα στούντιο του ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1

Της Βάσιας Μπάκα, εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση της ραδιοφωνικής συνεργασίας του Γιώργου Λιάγκα με την Ευγενία Μανωλίδου στον κόσμο των media. Τόσο το εχθρικό παρελθόν που τους είχαν προσάψει, και όχι αδικαιολόγητα, όσο και η επιθυμία αποστασιοποίησης του Γιώργου Λιάγκα από τα ερτζιανά

έκαναν το ραδιοφωνικό δίδυμο να μοιάζει για κάποιους... πολύ καλό για να είναι αληθινό. Προς έκπληξη πολλών, από την πρώτη κιόλας εκπομπή οι δύο παρουσιαστές απέδειξαν πως όχι μόνο έχουν αφήσει πίσω τους τις όποιες αντιπαραθέσεις, αλλά επέστρεψαν για να «τραβήξουν τ’ αυτί» σε όσους πρόλαβαν να ρίξουν τα καρφιά τους. Απάντησαν, μάλιστα, ακόμη και στα πιο επικριτικά σχόλια με περίσσια άνεση, καθώς η πολύχρονη πλέον εμπειρία τους απέδειξε πως έχουν μάθει να βγαίνουν αλώβητοι από κάθε «επίθεση». Το χιούμορ, ο αυτοσαρκασμός, τα λογοπαίγνια και η ευχάριστη διάθεση αποτελούν βασικά στοιχεία της ραδιοφωνικής εκπομπής του διδύμου του ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM, που, αν και σπανίζει για τα ερτζιανά, μονοπώλησε το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων που ασχολούνται τόσο με κοσμικά όσο και με πολιτικά θέματα επικαιρότητας, ενώ η αποδοχή του κόσμου ήταν τεράστια από την πρώτη «καλησπέρα».



ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. «Ποτέ μη λες ποτέ», ήταν η φράση που χρησιμοποίησαν ουκ ολίγοι για να χαρακτηρίσουν το «ανατρεπτικό», όπως άλλοι δήλωσαν, ζευγάρι των ερτζιανών. Οι φωτογραφίες της Ευγενίας Μανωλίδου στο πλευρό του Γιώργου Λιάγκα φιγουράρισαν σε εξώφυλλα περιοδικών, συνοδευόμενες φυσικά από το αξέχαστο χρονικό της «κόντρας» τους, όπως έγραψαν χαρακτηριστικά. Mεταξύ άλλων, το star.gr δημοσίευσε σε άρθρο του «Σφάζονταν και τώρα είναι μαζί σε εκπομπή». Φυσικά, στο στόχαστρο των δημοσιογράφων θα ήταν αδύνατο να μη βρεθεί και ο πρώην υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επικρότησε εξαρχής τη συνεργασία της συζύγου του με τον έμπειρο δημοσιογράφο, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει τις ευχές του στο «μωρό του», όπως την αποκάλεσε.
Ακολούθησε η πολυσυζητημένη φωτογραφία που ανάρτησε ο Γιώργος Λιάγκας στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram, με τον ίδιο να αγναντεύει το λιμάνι του Πειραιά, παραπλεύρως της Ευγενίας Μανωλίδου, γράφοντας «Ρομαντζάδα με την Ευγενία». Η εικόνα δεν άργησε να αναπαραχθεί από τα περισσότερα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, το protothema.gr σχολίασε: «Μπορεί παλιά να υπήρξε μία έντονη διαμάχη μεταξύ τους, όμως φαίνεται πως αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν». Μέχρι και αστρολογική πρόβλεψη έγινε στο astrology.gr.



ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΕΟΥ. Οι δύο παρουσιαστές καθήλωσαν με τις φωνές τους, υπό τους ήχους της 5ης Συμφωνίας του Μπετόβεν, τους ακροατές, με μεγάλες δόσεις χιούμορ, κέφι και γέλιο. Ιδίως η Ευγενία Μανωλίδου επέστρεψε αρκετά ανανεωμένη, εντυπωσιακά χαλαρή και με μία διάθεση αυτοσαρκασμού, που την έκανε ακόμη πιο γοητευτική. Αυτά προφανώς ήταν και τα στοιχεία που ιντρίγκαραν τον Γιώργο Λιάγκα, ο οποίος, όπως φάνηκε, έδωσε τον πρώτο ρόλο στη συμπαρουσιάστριά του, χωρίς να διστάζει να λύσει και τις όποιες διαφωνίες του μαζί της στον «αέρα». Οπως έγραψε το «People», «υπήρχε καλό κλίμα και ο ένας έδειχνε φωτογραφίες στο κινητό του με τα παιδιά του στον άλλον». Το δίδυμο του 90,1 FM, μάλιστα, στην πρώτη του «εμφάνιση», αποκάλυψε ότι δεν έχει συζητήσει το ύφος της εκπομπής, ενώ έκανε μια πρώτη σύσκεψη on air. Η Ευγενία Μανωλίδου, βέβαια, πρότεινε να κάνουν στροφή στην ποιότητα, ζητώντας από τον Γιώργο Λιάγκα χαριτολογώντας να μην τη διακόπτει, με εκείνον να απαντά: «Βγάλε τη χολή σου, Μανωλίδου! Αν δεν “πατάει” ο ένας στον άλλο στο ραδιόφωνο δεν έχει ενδιαφέρον». Αυτή η φράση ήταν αρκετή για να πάρουν φωτιά οι πένες και τα πληκτρολόγια. Οι περισσότεροι σχολίασαν τα «πειράγματα» του Γιώργου Λιάγκα, ενώ σημείωσαν πως πρόκειται για «μια πολύ καλή συνταγή για τον σταθμό».

“Θα γίνουμε η παρέα των ακροατών”

Η συνύπαρξη του Γιώργου Λιάγκα και της Ευγενίας Μανωλίδου κάτω από την ίδια ραδιοφωνική στέγη μπορεί να μετρά μόνο μία εβδομάδα, αλλά και οι δύο έχουν αρχίσει να... αναθεωρούν τις παλαιότερες απόψεις τους και να βλέπουν με άλλο μάτι ο ένας τον άλλο. Η Ευγενία είπε χαρακτηριστικά στο «Secret» ότι είναι αντιμέτωπη με κάτι που ούτε καν το φανταζόταν! «Ποτέ δεν περίμενα πως η συνύπαρξη με τον Γιώργο Λιάγκα θα ήταν τόσο αρμονική, έστω και για τις λίγες αυτές ώρες που μετράμε στον ραδιοφωνικό αέρα. Νομίζω πως τελικά... επικοινωνούμε! Μάλλον στην αρμονία παίζει καταλυτικό ρόλο η καταπληκτική συντροφιά που μας κάνουν οι ακροατές μας κάθε μεσημέρι. Περνάμε καλά και αυτό φαίνεται». Από τη μεριά του, ο Γιώργος Λιάγκας δήλωσε πως «έχει ενδιαφέρον να ανακαλύπτεις από κοντά την προσωπικότητα ενός ατόμου για το οποίο είχες ενστάσεις πριν συνεργαστείς μαζί του! Προσπαθούμε να βρούμε τη ραδιοφωνική μας χημεία και τον βηματισμό μας σ’ αυτή την κοινή επαγγελματική πορεία». Ακόμα, είπε: «Διαισθάνομαι ότι η ομάδα θα δέσει και θα γίνει η αγαπημένη μεσημεριανή παρέα των ακροατών».

Keywords
Τυχαία Θέματα