Η Σοφία Παπανδρέου απειλεί με αγωγές-μηνύσεις


Αληθεύει ότι στο Αγιον Ορος ζητήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα να βαφτίσει τα παιδιά του χριστιανούς;

Μετά τα δημοσιεύματα για πωλητήριο στο Καστρί



Εξω φρενών έγινε η αδελφή του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Σοφία, με τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι βγαίνει στο σφυρί η οικία της οικογένειας στο Καστρί. Αναγκάστηκε

λοιπόν να τοποθετηθεί δημοσίως, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα σχετικά ρεπορτάζ, τα οποία θεωρεί προϊόντα αρρωστημένης φαντασίας, ενώ απείλησε με αγωγές και μηνύσεις όσους κατά καιρούς τη στοχοποιούν. «Θα ήθελα να ενημερώσω όλους εκείνους που, συνειδητά ψευδόμενοι, επιχειρούν να με στοχοποιήσουν ότι η απόφασή μου να ζω τη ζωή μου μακριά από τη δημοσιότητα δεν αποκλείει σε καμία περίπτωση την υπεράσπιση της τιμής και της αξιοπρέπειάς μου με κάθε νόμιμο μέσο, στην περίπτωση κατά την οποία συνεχιστούν ανάλογα δημοσιεύματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πάντως, εξ όσων γνωρίζουμε, η αδελφή του πρώην πρωθυπουργού δραστηριοποιείται και πολιτικά και κομματικά στο Τορόντο. Διοργανώνει εκδηλώσεις, πολιτικές συζητήσεις, υποδέχεται υποψηφίους της Ομογένειας και εκδίδει ανακοινώσεις. Και, φυσικά, όλα αυτά με συγκεκριμένη θεσμική ιδιότητα. Αυτή της γραμματέως της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στο Τορόντο. Και αν κρίνουμε από τις υπόλοιπες οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα, αυτή του Τορόντο, της οποίας ηγείται η Σοφία Παπανδρέου, είναι ίσως η πιο δραστήρια.

Το διαζύγιο

Δεν φαίνεται να έχει αίσιο τέλος η απόφαση του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Μπεγλίτη να εγκαταλείψει τη συζυγική στέγη, έχοντας κάνει δεσμό με την πρώην ιδιαιτέρα του Ευ. Βενιζέλου, Μαρία Μελιγκώνη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν του δίνει διαζύγιο η σύζυγός του, Μαρία Γάργαλη, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, και ως εκ τούτου τα επόμενα επεισόδια της ιστορίας θα εκτυλιχθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων. Για όσους δεν το θυμούνται, η σύζυγος του Πάνου Μπεγλίτη ήταν ιδιαιτέρα του αείμνηστου Γιάννου Κρανιδιώτη και συνεπιβάτις στη μοιραία πτήση του Φάλκον το 1999, όπου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είχε χάσει τη ζωή του.

Καλοπιάσματα

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει αντιληφθεί ότι είναι περικυκλωμένος από όλες τις εσωκομματικές πλευρές και σε μια ύστατη προσπάθεια να τους καλοπιάσει έχει αναθέσει σε φίλο του επιχειρηματία, που ανήκει στον χώρο της δημοκρατικής παράταξης, να φέρει σε πέρας αυτή την προσπάθεια συνεννόησης με όσους τον αμφισβητούν. Τουλάχιστον να τους πείσει να προσέλθουν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο. Σε αντίστοιχες ειδικές αποστολές βρίσκονται και κάποιοι φίλοι του καθηγητές, οι οποίοι εμπνέουν σεβασμό στον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Συζητήσεις για το Αγιον Ορος

Στελέχη από την «Αριστερή Πλατφόρμα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη σκοπεύουν να θέσουν στα όργανα του κόμματος το θέμα των δεσμεύσεων που ανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας απέναντι στους πατέρες του Αγίου Ορους. Διότι, σε σχέση με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για τις συζητήσεις που έκανε στην αθωνική πολιτεία ο Αλέξης Τσίπρας κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση και αφορούν στη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, στον διαχωρισμό κράτους - Εκκλησίας, αλλά και στο αίτημα που έχει υποβληθεί από τον Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για άρση του άβατου στην αθωνική πολιτεία.

Καυγάδες

Στην κατηγορία των «άθεων» ανήκει και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς (φωτ.), ο οποίος τον συνόδευσε στο Αγιον Ορος. Ωστόσο, όπως μαθαίνω, τις πεποιθήσεις του δεν τις συμμερίζεται η σύζυγός του, η οποία πηγαίνει τακτικά στην εκκλησία μαζί με τα παιδιά τους. Αν, δε, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει δημοψήφισμα για τον διαχωρισμό κράτους – Εκκλησίας, μπορεί να έχουμε και οικογενειακούς καυγάδες.

Μεταμορφώσεις



Με αφορμή την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα (φωτ.) στο Αγιον Ορος, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με αρκετά πρόσωπα από τη μοναστική κοινότητα που συνάντησαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αθωνική πολιτεία. Ενας εξ αυτών μας τον περιέγραψε ως «αμήχανο στην αρχή» και υποστήριξε στη συνέχεια ότι «με τη βοήθεια της Παναγίας μπορεί να μεταμορφωθεί».

Ποιος, θέλω να ξέρω ποιος

Μάταια περίμενε ο αρχηγός στο Κολωνάκι. Ηπιε τουλάχιστον δύο καπουτσίνο, έφαγε τρία κρουασάν σοκολάτα, αλλά εκείνη η ημέρα δεν ήταν η τυχερή του για να συναντήσει τυχαία τον εκδότη που επίσης συχνάζει στο ίδιο μαγαζί της πλατείας. Ισως την επόμενη φορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα