Η παράταση της αγωνίας και οι αξιοθρήνητες «ελίτ»…

Κόλπα , λόγια πολλά και άστε την Ελλάδα να περιμένει ! Φοβέρες ,κατάρες ,κραυγές ηρωικές ,πονηριές ,σλόγκαν και κινήσεις «τακτικές».Και φλυαρίες αβάστακτες ραδιο-τηλεοπτικές .Αυτά είναι τα δώρα που προσφέρουν στο κοινό κόμματα και πολιτικοί τούτο Δεκέμβριο. Η πολιτική ελαφρότητα σημειώνει θριάμβους καθημερινά.Kι’ όμως ,η χώρα περνάει τώρα την πιο δύσκολη περίοδο της τελευταίας 40ετίας,με τον ορίζοντα της σκοτεινό και την κοινωνία της τρομαγμένη. Ελληνες και ξένοι αναλυτές εκφράζουν αγωνία για το μέλλον της Ελλάδας

,μίας χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ευρωζώνης ,που βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση και μετά κόπου μεγάλου στέκει ακόμα στα πόδια της.

Οποια ανάλυση κι αν διαβάσει κανείς για την κατάσταση και ο μέλλον της χώρας μας στον καθημερινό Τύπο ,ελληνικό και ξένο ,διαπιστώνει ,ότι το καλύτερο που μπορούν να προβλέψουν γι’ αυτήν οι ειδικοί είναι η αποφυγή μάις μεγαλύτερης καταστροφής της προσεχώς . Τούτη την ώρα, δηλαδή, η τεχνητή παράταση της αγωνίας της είναι το μόνο «φάρμακο» που διαθέτει για την Ελλάδα το τρικέφαλο σύστημα των δανειστών της.

Αλλά ,το εδώ «πολιτικό σύστημα» ,λες και το έχει βάλει πείσμα να αποδείξει σε πάντα ενδιαφερόμενο ,ότι τούτη την τόσο δύσκολη ώρα είναι «για τα μπάζα»,παντελώς ανίκανο ,αν όχι και απρόθυμο, να προσφέρει θετικές υπηρεσίες στον τόπο ,να αναλάβει ευθύνες ,με αίσθηση εθνικής αποστολής. Αξιοθρήνητες οι «απόψεις» των πολιτικών που περιφέρονται στο πεδίο των ΜΜΕ, σκορπίζοντας αερολογίες , γενικολογίες και θορύβους καβγάδων ,που συχνά προσβάλλουν βάναυσα το μυαλό και την ακοή των πολιτών που μπορεί να έχουν την ατυχία να πέσουν επάνω τους. Κουρελάκια γίνονται στα χέρια τους τα σοβαρά ζητήματα της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας και των βουλευτικών εκλογών ,που ενδεχομένως θα ακολουθούσαν.

Τι πιο άσχημο θα μπορούσε άραγε να συμβεί αύριο σε μια καταχρεωμένη χώρα με κατεστραμμένη οικονομία , και κοινωνία απελπισμένη σε μία χώρα που έχει στο κεφάλι της μία τόσο χαμηλής ποιότητας πολιτική τάξη ; Αυτό αναρωτιούνται σήμερα οι πολίτες στη σκέψη ότι μπορεί να κληθούν σύντομα να ρίξουν την ψήφο τους στις κάλπες.

Keywords
Τυχαία Θέματα