Η Ντόρα βλέπει… βουλευτές και στελέχη της κεντροδεξιάς

Tου Σταύρου Παπαντωνίου

Το επίκεντρο των κεντροδεξιών εξελίξεων είναι η Παναγή Κυριακού. Αυτό το γνωρίζουμε. Τελευταία ωστόσο παρατηρείται παράλληλα μία κινητικότητα λίγα χιλιόμετρα μακρυά από το γραφείο του Κώστα Καραμανλή. Στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στον γνωστό πεζόδρομο, όπου στεγάζεται το γραφείο της Ντόρας Μπακογιάννη, αρκετοί βουλευτές έχουν περάσει τις τελευταίες ημέρες το κατώφλι του, για να κάνουν μία κουβέντα με την πρώην υπουργό.

Η ίδια δεν είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική, πάνω στην έντονη φημολογία , που την θέλει να είναι ένα από τα πολιτικά πρόσωπα που θα αναλάβουν τις ευθύνες

μιας μεταβατικής και ιδιαίτερα κρίσιμης προεδρίας για την ΝΔ, φαίνεται όμως ότι η ιδέα υπάρχει στο μυαλό της και αυτό είναι κάτι που φαίνεται από όσα λέει στα στελέχη με τα οποία συνομιλεί.

Στις ίδιες κουβέντες αποφεύγει να μιλήσει αρνητικά για τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς όπως λέει «δεν είναι αυτό το μείζον» και «ότι έχω πει το λέω και δημόσια» . Εστιάζει στο μέλλον της παράταξης και της χώρας, καθώς «τα πράγματα είναι κρίσιμα». Η ίδια εμφανίζεται πάντως έτοιμη να πάρει πρωτοβουλίες, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν εκφράζει αμφιβολίες για το κατά πόσο θα είναι ευχάριστη η θέση του επόμενου προέδρου της ΝΔ, που θα έχει να αντιμετωπίσει ένα διαλυμένο κόμμα και μία χώρα – έτσι και αλλιώς- στο χείλος του γκρεμού. «Το κόμμα είναι υπερχρεωμένο και χωρίς μηχανισμό» λέει στα parapolitika.gr πρώην βουλευτής που πέρασε πρόσφατα από το γραφείο της και τονίζει πως «αυτό το ξέρει η Μπακογιάννη» .

Οι συνομιλητές της πάντως είναι από ολόκληρο το φάσμα της κεντροδεξιάς. Χαρακτηριστικό είναι πως πρόσφατα πέρασε το κατώφλι του πολιτικού της γραφείου ο Κώστας Βλάσης, ο νέος βουλευτής Αρκαδίας, που ανήκει στον σκληρό σαμαρικό πυρήνα, αν και αντιμετώπισε στο …παρά πέντε των εκλογών , την υποψηφιότητα της Εύης Τατούλη, με τις ευλογίες του Σαμαρά, κάτι που δυσκόλεψε πολύ το έργο του. Παρόμοιες συναντήσεις με νέους βουλευτές έχει κάνει πολλές το τελευταίο διάστημα η Μπακογιάννη, οι οποίες είναι όλες σε γνώση της Παναγή Κυριακού και του γραφείου του Κώστα Καραμανλή. «Μιλάνε συχνά οι δυο τους» λέει στέλεχος των κυβερνήσεων Καραμανλή, κάτι που επιβεβαιώνεται, από το γεγονός, ότι οι δύο πολιτικοί, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, φαίνεται να είναι προς την πλευρά του «ναι» για την συμφωνία που θα φέρει – όταν την φέρει- ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρούν πως σε μία διαφορετική περίπτωση, θα μπει η χώρα σε μεγαλύτερες περιπέτειες από αυτές που έχει ήδη μπει. Η Ντόρα πάντως στον κόσμο που βλέπει μιλάει με τα θερμότερα λόγια για τον Κώστα Καραμανλή και αποδέχεται πως οι διαδικασίες θα ανοίξουν , όταν το αποφασίσει η Παναγή Κυριακού.

Keywords
Τυχαία Θέματα