Η Μαρία Βλαζάκη, νέα Γ.Γ του Υπουργείου Πολιτισμού

Στη θέση της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού φαίνεται πως πρόκειται να τοποθετεί η Δρ Αρχαιολογίας Μαρία Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη, αφού, αν και δεν έχει βγει το ανάλογο ΦΕΚ, βρίσκεται ήδη στη θέση της τις τελευταίες μέρες.

Η κ. Βλαζάκη έχει μεγάλη εμπειρία στο θέμα επαναπατρισμού αρχαιοτήτων -έχει ηγηθεί αποστολών και εξαντλητικών συνομιλιών για την επιστροφή παρανόμων αποκτηθέντων αρχαιοτήτων από μεγάλα μουσεία του εξωτερικού. Τον περασμένο Οκτώβριο απομακρύνθηκε από τη θέση της γενική διευθύντριας

με το νέο οργανόγραμμα και η απομάκρυνση της συνδέθηκε από πολλούς με την άρνησή της να κάνει αξιολόγηση των συναδέλφων της.

Είναι σημαντική αρχαιολόγος με ενεργή συστηματική ανασκαφή στα Χανιά (εντόπισε το σημαντικότερο μινωικό και μυκηναϊκό ανακτορικό κέντρο στη δυτική Κρήτη, αλλά και ίχνη ανθρωποθυσίας), είναι μια επιστήμων φωτισμένη, με γνώσεις του σύγχρονου πολιτισμού και κυρίως με διάθεση να γεφυρώσει χάσματα, να φέρει δίπλα δίπλα, σε ενεργό διάλογο το αρχαίο με το νέο. Συχνότατα συμμετέχει σε σημαντικά συνέδρια στο εξωτερικό και δίνει ομιλίες για τη ανασκαφή της αλλά και την εξέλιξη της αρχαιολογίας στην Ελλάδα, αποτελεί μια σημαντική αναγνωρίσιμη μορφή στα διεθνή φόρα για την αρχαιολογία.

Τα θέματα που καλείται να χειριστεί είναι σημαντικά: Η υπόθεση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα μετά τις εξελίξεις της περασμένης εβδομάδας, η αλλαγή του οργανογράμματος του υπουργείου, η υπεράσπιση και ολοκλήρωση των έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, αλλά και η ένταξη νέων στα περιφερειακά προγράμματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έκθεση με κεραμικά έργα 15 καλλιτεχνών στην Πλάκα

Εκτίθεται στο κοινό για 1η φορά η διαθήκη του Νόμπελ

Οι Βρετανοί αρνήθηκαν τη διαμεσολάβηση της UNESCO για τα Μάρμαρα

Τρεις μικρές όπερες στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Γκρεμίζουν σπίτια 3.500 πολιτών για να βρουν την αρχαία Σεβαστούπολη

50.000 επισκέπτες στην έκθεση για την Υγεία στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ο Μανούσος Μανουσάκης ετοιμάζει ταινία για τον Τσιτσάνη

Χρήματα σε άπορους ηθοποιούς από 5 θέατρα της Αθήνας

"Οι Παναγιές του κόσμου" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Keywords
Τυχαία Θέματα