Η λάθος μηχανή αναζήτησης μπορεί να σου στερήσει την δουλειά!

Σε μία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα προχώρησε η Cornerstone OnDemand, η εταιρεία έβαλε στο μικροσκόπιο το εξής θέμα: Μπορεί η μηχανή αναζήτησης ενός υπολογιστή να αποκαλύψει πόσο αποδοτικός είναι ο υπάλληλος που την χρησιμοποιεί;

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως ναι, ένας «λάθος» browser ίσως αποδειχτεί μοιραίος για την εργασιακή θέση ενός υπαλλήλου. Πιο συγκεκριμένα, ένας υπάλληλος που χρησιμοποιεί το Google Chrome

ή το Firefox είναι πιο αποδοτικός απο κάποιον άλλον που χρησιμοποιεί το κλασσικό Internet Explorer και αυτό μπορεί να είναι αιτία απόλυσης.

Η Cornerstone OnDemand, μια εταιρία που ειδικεύεται στις προσλήψεις υπαλλήλων, χρησιμοποίησε τα δεδομένα από 50.000 ανθρώπους που ολοκλήρωσαν τα τεστ της για να δημιουργήσει μια στατιστική έρευνα. Το δείγμα της έρευνας ήταν άτομα που προσλήφθηκαν από εταιρίες. Ο χρόνος παραμονής τους εκεί όμως, διέφερε ανάλογα με την μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιούσαν. Δηλαδή, οι υπάλληλοι που είχαν σαν μηχανή αναζήτησης το Firefox ή Google Chrome, παρέμεναν 15% μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απο τους άλλους που χρησιμοποιούσαν το Safari ή ακόμα χειρότερα το Internet Explorer.

Όπως δείχνει το παρακάτω γράφημα, ήδη από τις πρώτες εβδομάδες της εργασίας οι πιθανότητες να χάσει ένας υπάλληλος που χρησιμοποιεί Internet Explorer την δουλειά του είναι πολύ αυξημένες σε σχέση με άλλους που προτιμούν τις υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης.

"Ακόμα και το γεγονός ότι ένας υπάλληλος επιλέγει να χάσει λίγο χρόνο για να κατεβάσει το Firefox στον υπολογιστή του, δείχνει κάτι για αυτόν. Δείχνει πως αυτός ο άνθρωπος είναι ενημερωμένος. Παίρνει μια μικρή πρωτοβουλία για να κάνει κάτι το οποίο δεν ήταν απαραίτητο, αλλά βελτιώνει την δουλειά του" τονίζει ο Michael Housman, υπεύθυνος την στατιστικής ανάλυσης της εταιρίας.

Η παρακάτω φωτογραφία είναι η γραφική απεικόνιση των αποτελεσμάτων της έρευνας:

Keywords
Τυχαία Θέματα