Η κυβέρνηση στοχεύει φορολογικούς παραδείσους και τριγωνικές συναλλαγές

Στο στόχαστρο έχουν θέσει οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών φορολογικούς παράδεισους και τριγωνικές συναλλαγές σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σήμερα στη Βουλή απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι η σημερινή κυβέρνηση κάνει μεγάλες προσπάθειες για να ακυρωθεί η τεράστια απώλεια εκατομμυρίων ευρώ, αποτέλεσμα των ρυθμίσεων

που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις προσπαθώντας κυρίως να εξαιρέσουν εταιρίες πετρελαιοειδών.

«Το ζητούμενο είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσα από φορολογικούς παραδείσους και τριγωνικές συναλλαγές, που χτίζονται πίσω από το τείχος της αποφυγής διπλής φορολόγησης», υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης.

Νωρίτερα, ο κ. Κεγκέρογλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ότι αθέτησε προεκλογικές διακηρύξεις της, ότι θα έφερνε ρύθμιση για να ανακτηθούν τα πρόστιμα ύψους 1,2 δισ. ευρώ που είχαν διαγραφή από δύο εταιρείες πετρελαιοειδών, με τροπολογία που είχε ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

«Γιατί δεν έρχεται η ρύθμιση; Ή είχατε δίκαιο τότε που μας καταγγέλλατε ότι χαρίζουμε δις ευρώ, ή θα παραδεχτείτε ότι τότε κάνατε λάθος και θα πείτε δικαίως αυτή η ρύθμιση απάλλαξε τις δύο εταιρίες. Όλα τα άλλα είναι περικοκλάδες και δικαιολογίες», αντέτεινε ο κ. Κεγκέρογλου.

«Εμείς δεν θα παρανομήσουμε. Οι νομικές μας υπηρεσίες δουλεύουν έτσι ώστε η όποια παρέμβαση γίνει θα είναι σύμφωνη με το σύνταγμα και τους νόμους», απάντησε ο κ. Βαρουφάκης ενώ κατέληξε λέγοντας: « Αυτά που συνέβαιναν στο παρελθόν όπου οι ελληνικές κυβερνήσεις διέγραφαν χρέη εν γνώσει τους ότι παρανομούσαν, αφήνοντας την εξέλιξη στα δικαστήρια για να αποφασίσουν, δεν θα συμβεί με εμάς. Αν νόμιμα και ορθά χαρίστηκαν θα το κρίνει ο ελληνικός λαός. Το έκρινε και σας καταδίκασε».

Keywords
Τυχαία Θέματα