Η κρίση του πολίτη απειλεί

Όλος σχεδόν ο Τύπος ασχολείται, έστω και με διαφορετική οπτική, με την φορολογική ασυναρτησία, περί της οποίας η στήλη αυτή έχει ξαναγράψει. Προφανώς δεν είναι τυχαία η δημοσιογραφική συγχορδία. Μεταφέρει αυτό το οποίο κυριαρχεί σήμερα στην ελληνική κοινωνία και που αποτυπώθηκε τις τελευταίες ημέρες στους συνωστισμούς στις Εφορίες. Αγανάκτηση.

Η αγανάκτηση αυτή έχει προφανώς αιτία. Να την υπενθυμίσουμε. Υπερβολικές επιβαρύνσεις στους πολίτες, των οποίων έχει μειωθεί δραματικά το εισόδημα (και για την μείωση αυτή θα ασχοληθώ σε άλλο σχόλιο). Ποινές εξοντωτικές, χωρίς να διερευνάται η δυνατότητα

ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις. Με αφορμή την δαμόκλειο σπάθη των ποινών αυτών, η αγανάκτηση παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις διότι, το ούτως ή άλλως φαύλο κράτος, δείχνει ότι θεωρεί τους πολίτες του συλλήβδην απατεώνες!

Για όλα αυτά τα παράλογα επιχειρούνται εκ των υστέρων διορθωτικές κινήσεις που μπερδεύουν ακόμη περισσότερο τους πολίτες, είτε είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι, είτε ελεύθεροι επαγγελματίες είτε επιχειρηματίες. Και το επικίνδυνο συμπέρασμα που βγαίνει έχει ασφαλώς πολιτικές συνέπειες για την κυβέρνηση και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο. Έτσι πολλοί είναι εκείνοι που στο δικαιολογημένο επιχείρημα που προβάλλεται από την ΝΔ και την κυβέρνηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει διότι δεν έχει συγκεκριμένο οικονομικό πρόγραμμα να παρουσιάσει και γι΄αυτό είναι καθηλωμένος στα δημοσκοπικά ποσοστά, αντιτάσσουν τον εξής αντίλογο: Ότι μπορεί να ισχύουν οι κατηγορίες αυτές για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, από την άλλη και η κυβέρνηση παλινδρομεί συνεχώς, δίνοντας συνεχώς την εντύπωση ότι τα μέτρα που προγραμματίζει «τα φτιάχνει στο πόδι».

Ολόκληρου όμως του πολιτικού συστήματος, τέτοιες διαπιστώσεις που αναφέρονται στα δύο μεγάλα κόμματα, πλήττουν την αξιοπιστία του. Και αυτό απαιτεί προσοχή. Διότι αυτό που πρέπει να αποφευχθεί, είναι τα ίδια τα κόμματα να καλλιεργήσουν συνθήκες πολιτικές αστάθειας, επειδή κανένας δεν θα τα εμπιστεύεται, καθώς θα αποκαλύπτουν ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται! Ας προσέξουν λοιπόν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και τα επιτελεία τους διότι μπορεί να γίνουν θύματα αυτού που γενναιόδωρα προβάλλουν δημοσίως κάθε φορά: Ότι έχουν εμπιστοσύνη στην κρίση του ελληνικού λαού!!!

Keywords
Τυχαία Θέματα