"Η Ιστορία και το ΠΑΣΟΚ"

Άκουγα σε ραδιοφωνικό σταθμό το επονομαζόμενο και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τον κ. Σκανδαλίδη, αναλύοντας τα του κόμματος, να λέει ότι αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ λοιδορείται, χλευάζεται και άλλα τινά και ότι αυτό είνια ιστορικώς άδικο διότι το σοσιαλιστικό Κίνημα έχει προσφέρει στον τόπο! Επικαλέστηκε μάλιστα ότι ένα από τα σημαντικά επιτεύγματα είναι ότι λειτούργησε η Δημοκρατία στον τόπο μας. Μόνο που αυτό δεν πρέπει να θεωρείται

επίτευγμα αλλά...αυτονόητο!

Απάντηση για την ιστορική αδικία του σημερινού χλευασμού του ΠΑΣΟΚ από τον κόσμο, νομίζω ότι τη δίνει ένα σύνθημα που είχε γραφεί σε τοίχο των Εξαρχείων κατά την περίοδο του πρώτου Μνημονίου που, ως γνωστό, μας είχε επιβάλει ο σύντροφος του κ. Σκανδαλίδη και αρχηγός του, τότε, Γιωργάκης: «Πεινάς...Φάε τον ΠΑΣΟΚο της γειτονιάς»!

Πίσω από το χλευαστικό και πλακατζίδικο σύνθημα υποκρύπτεται βεβαίως η αγανάκτηση για τα διαχρονικά πεπραγμένα των σοσιαλιστικών διακυβερνήσεων, τα οποία ο κ. Σκανδαλίδης τα θεωρεί ιστορικά επιτεύγματα. Όντως πάντως υπάρχει κάποιο ιστορικό ενδιαφέρον περί το ΠΑΣΟΚ. Διότι είναι πρωτοφανής ασφαλώς επίδοση, ένα κόμμα που είχε την τύχη να είναι επί τόσα χρόνια στην εξουσία και να έχει τύχει τόσες φορές της λαϊκής πίστωσης, να έχει καταγράψει στο παθητικό του τόσες αποτυχίες, οι οποίες πολλές φορές διέσυραν τη χώρα, απογοήτευσαν ένα ολόκληρο λαό σε σημείο ώστε σήμερα οι δημοσκοπήσεις να βγάζουν αποτελέσματα τα οποία δείχνουν ότι μπορεί το κόμμα αυτό να μη μπει καν στην Βουλή!

Βεβαίως και υπάρχουν πράγματα που αξίζει να θυμάται κανείς από την ιστορική πορεία του ΠΑΣΟΚ. Τις ψευδαισθήσεις περί εθνικής ευμάρειας και ανάπτυξης που δημιούργησε στον ελληνικό λαό και που τα συσσωρευμένα αποτελέσματα αυτής της ψευδαίσθησης τα βιώνουμε σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα