Η ερασιτεχνική άδεια... αλιείας του Μιλτιάδη

Την προσωπική του ερασιτεχνική άδεια αλιείας χρησιμοποίησε ως ακόμη ένα επιχείρημα, προκειμένου να πείσει βουλευτές της αντιπολίτευσης ότι αυτή πρέπει επιτέλους να καταργηθεί, σήμερα στη Βουλή ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

"Θέλουμε να βγάλουμε έξω στα λιμάνια και τη θάλασσα περισσότερους λιμενικούς για περισσότερους ελέγχους" σημείωσε ο Υπουργός και συμπλήρωσε ότι, " την περασμένη χρονιά βεβαιώθηκαν μόλις 2.000 παραβάσεις στην ερασιτεχνική αλιεία. Φιλιδοξούμε να γίνουν πιο εντατικοί έλεγχοι και

καλύτερα αποτελέσματα για όσους ασκούν παράνομη αλιεία".

Σημειώνεται ότι η διατάξη για την κατάργηση της άδειας ερασιτεχνικής αλιείας περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τα τουριστικά πλοία που σήμερα συζητείτο στην τρίτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτική Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου. Ο Υπουργός όπως τόνισε, θεωρεί ότι με την κατάργηση της ερασιτεχνικής αδειας, θα μειωθεί η γραφειοκρατία για του ερασιτέχνες ψαράδες, θα τονωθεί ο αλιευτικός τουρισμός και θα αποδεσμευθεί το προσωπικό του Λιμενικού από μία άχαρη γραφειοκρατική διαδικασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα