Η διαφθορά, χόμπυ της Γερμανίας

Tου Νίκου Σίμου

Οι τιμητές της λοιπής Ευρώπης και, κυρίως του Νότου, αποδεικνύεται ότι είναι δεινοί κατεργαρέοι. Μιλάμε βεβαίως για τους Γερμανούς, οι οποίοι επιτηδείως βρίσκονται πίσω από την εντύπωση που καλλιεργείται ότι, ειδικώς εμείς οι Έλληνες είμαστε διεφθαρμένοι, ακαμάτηδες κλπ. Ο μύθος περί εργατικών Γερμανών και τεμπέληδων Ελλήνων έχει καταρριφθεί από στοιχεία της Eurostat για τις ώρες που εργάζονται εβδομαδιαίως οι μεν και οι δε. Διεθνής έρευνα εξ άλλου αποκάλυψε ότι η Γερμανία είναι σε ..ζηλευτή θέση σε επίπεδα

διαφθοράς, καθώς θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους φορολογικούς παραδείσους και ένα από τα διεθνή κέντρα παραοικονομίας. Μάλιστα αποκαλύφθηκε ότι στη χώρα της προτεσταντικής ηθικής ξεπλένεται «μαύρο χρήμα» που ξεπερνά τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Και αυτό βεβαίως το χρήμα που καθαγιάζεται στους τραπεζικούς ναούς της Γερμανίας προέρχεται από ναρκωτικά, το οργανωμένο έγκλημα και πάσης φύσεως διεφθαρμένες δραστηριότητες διεθνώς!

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να γίνει η εξής υπόμνηση όσον αφορά στους ηθικούς Γερμανούς. Μόλις πριν από 14 χρόνια πέρασαν Νόμο που απαγορεύει σττις γερμανικές επιχειρήσεις να δωροδοκούν για να παίρνουν έργα! Βεβαίως το ταγκό χορεύεται με δύο και επομένως πρέπει να υπάρχει και πρόθυμος «να λαδωθεί»! Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ανήθικος δεν είναι και ο δωροδοκών.

Να θυμίσω ακόμη ότι προ ενάμισυ έτους περίπου στην εκπομπή «Η Μηχανή του Χρόνου» στην ΕΡΤ –όταν υπήρχε ΕΡΤ- είχε μεταδοθεί ιστορικό ντοκουμέντο, νε την προβολή εφημερίδων του 1953 στις οποίες δημοσιεύόταν καταγγελία του τότε πρωθυπουργού Αλέξανδρου Παπάγου για ύποπτες δοσοληψίες της ... Ζήμενς (από τότε) με Έλληνα πολιτικό της εποχής εκείνης! Από τότε επιδίδονταν οι ηθικοί Γερμανοί σε κατεργαριές.

Και κάτι ακόμη. H χώρα που παραδίδει μαθήματα ηθικής στην λοιπή Ευρώπη- μολονότι η δραστηριότητα στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος αφήνει κέρδη στην γερμανική οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα της συγκεκριμένης χώρας- έχει κατορθώσει, η χώρα αυτή, να έχει 1 στους 6 πολίτες της κάτω από το όριο της φτώχειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα