Η Αραμπατζή "στρίμωξε" τον Ξυδάκη για την Αμφίπολη

"Ουδέν νεότερον" ήταν ουσιαστικά το συμπέρασμα, από τον Αν. Υπουργό Πολιτισμού κ. Ξυδάκη, στην επίκαιρη ερώτηση της Φωτεινής Αραμπατζή για τη χρηματοδότηση και την αναπτυξιακή προοπτική της Αμφίπολης. Οι απαντήσεις μάλλον συσκοτίζουν παρά ξεκαθαρίζουν τις προθέσεις του Υπουργείου Πολιτισμού αναφορικά με την πορεία της χρηματοδότησης και την αναπτυξιακή προοπτική της Αμφίπολης.

Η κ. Αραμπατζή αν και ζήτησε επανειλημμένα να ενημερωθεί από τον Αν. Υπουργό για το αν υπάρχει συγκεκριμένος οικονομικός προγραμματισμός για την περαιτέρω χρηματοδότησή

από το Υπουργείο της ανασκαφής στην Αμφίπολη ή αν ισχύουν οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ξυδάκη στον έντυπο τύπο ότι «η ανασκαφή έχει βάλει άνω τελεία και ότι έχει τελειώσει στην παρούσα φάση», καθώς και για το αν το Υπουργείο σκοπεύει ή όχι να διασφαλίσει με γοργούς ρυθμούς την «ολιστική» πολιτιστική, τουριστική και οικονομική ανάδειξη του ακτινοβόλου μνημείου, δεν έλαβε καμία συγκεκριμένη απάντηση από τον κ. Ξυδάκη, ο οποίος αρκέστηκε να πει ότι "ουδέποτε είπα ότι δεν θα δοθεί επιπλέον χρηματοδότηση για την Αμφίπολη"

Η αναφορά ωστόσο αυτή αναφέρεται, όχι στην ανασκαφή αλλά σε μελέτες και διαδικασία αναστήλωσης του συνολικού μνημείου, για την οποία ωστόσο δεν δόθηκε κανένα επίσημο οικονομικό στοιχείο ούτε βεβαίως επιβεβαιώνεται από την «ησυχία», που δυστυχώς επικρατεί στο λόφο Καστά, όπως κατήγγειλε η βουλευτής Σερρών, η οποία κάλεσε τον Υπουργό να ολοκληρώσει το έργο και να κάνει την Αμφίπολη μνημείο και χώρο επισκέψιμο «για να κόβετε εισιτήρια από την Αμφίπολη και να μην αναγκαστείτε με την επόμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να δεσμεύσετε και τις καταθέσεις των Ελλήνων» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Στηλίτευσε επίσης τις ανακριβείς δηλώσεις του Υπουργού πως «δεν υπάρχει ανάλογη ανασκαφή στην Ελλάδα που να έλαβε τέτοια χρηματοδότηση», παρουσιάζοντας το συνολικό προϋπολογισμό του ΥΠ.ΠΟ. που δαπανήθηκε μέχρι σήμερα και κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει την υποκριτική «χρηστή διοίκηση» στην Αμφίπολη.
Κλείνοντας, η κ. Αραμπατζή απευθυνόμενη στον κ. Ξυδάκη είπε: «Είπατε ότι ο πολιτισμός για σας δεν είναι σκυλάκι πολυτελείας αλλά το καθημερινό ψωμί. Ελπίζω να μην θεωρείτε σκυλάκι πολυτελείας την Αμφίπολη και να μην την αφήσετε να πεθάνει από την πείνα στερώντας της ακόμη και το καθημερινό ψωμί».

Keywords
Τυχαία Θέματα