Η Άννα ντρέπεται για το παρελθόν της... (VIDEO)

Η πρώτη φορά που με σύστησαν στην Άννα Διαμαντοπούλου ήταν σε ένα πάρτι που είχε διοργανώσει η νεολαία του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή δημοσιογράφων στην περιοχή του Μετς κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Εκείνο που με είχε ενοχλήσει αφάνταστα στην τυπική γνωριμία μας ήταν ότι το μόνο πράγμα που με ρώτησε ήταν «εάν είμαι ΠΑΣΟΚ». Φυσικά εισέπραξε αρνητική απάντηση, γεγονός που το αντιμετώπισε με μια ειρωνική γκριμάτσα προς το πρόσωπο

μου.

Προφανώς η κυρία Διαμαντοπούλου δεν θα θυμάται την συνάντηση μας, όπως εγώ, γιατί απλούστατα ποτέ δεν περίμενα ένας πολιτικός να ζητά από έναν νεαρό δημοσιογράφο πιστοποιητικό κομματικών φρονημάτων.

Ακούγοντας όμως προχθές το βράδυ στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου να δηλώνει ότι «εγώ δεν είμαι ΠΑΣΟΚ» έπεσα από τα σύννεφα. Εγώ που δεν είμαι ΠΑΣΟΚ ένιωσα την ανάγκη να σπάσω την τηλεόραση μόλις την άκουσα. Φανταστείτε τι είδους αντιδράσεις θα προκάλεσε σε χιλιάδες οργανωμένα στελέχη του Κινήματος, που ακόμη και αν αισθάνονται προδομένα από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ή έχουν αποστασιοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, αμφιβάλλώ εάν θα απαρνιόντουσαν την ιδιότητα τους, έστω ως απλά μέλη του κόμματος, κατά αυτό τον απαράδεκτο τρόπο. Η στάση της κυρίας Διαμαντοπούλου ήταν όντως εξοργιστική όχι επειδή απλώς είναι γέννημα θρέμμα ΠΑΣΟΚ, αλλά γιατί ότι «Είναι το οφείλει και το χρωστάει μόνο στο ΠΑΣΟΚ» και πουθενά αλλού.

Στην προσπάθεια μου να της το υπενθυμίσω ανέτρεξα στην επίσημη σελίδα που διατηρεί στο διαδίκτυο και προς μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι στο βιογραφικό της έχει «απαλείψει» την λέξη ΠΑΣΟΚ από κάθε αξίωμα που της είχε αναταθεί από αυτό. Μόνο αόριστες αναφορές στα όρια του μεταφυσικού. «Υπηρέτησε, έγινε, εκλέχτηκε, ανέλαβε». Πως, γιατί, από ποιον, με τι? Τίποτα. (www.diamantopoulou.gr ). Χωρίς άλλα σχόλια σας παραθέτω το βιογραφικό της.

Γεννήθηκε στη Κοζάνη το 1959. Είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Σαβαλάνο, με τον οποίο έχουν ένα γιο, τον Χαρίδημο.

Πανεπιστημιακές Σπουδές

Πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιφερειακή Ανάπτυξη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Πολιτική Καριέρα

Η πολιτική της καριέρα ξεκίνησε ως Νομάρχης Καστοριάς στην ηλικία των 25 χρονών.

Υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ. το 1993.

Στις εκλογές του 1996 εκλέχθηκε Βουλευτής Κοζάνης και ακολούθως υπηρέτησε ως Υφυπουργός Ανάπτυξης υπεύθυνη για τις Ιδιωτικοποιήσεις.

Τον Σεπτέμβριο του 1999 έγινε Ευρωπαίος Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Επέστρεψε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ως Βουλευτής Επικρατείας το 2004 και επανεκλέχθηκε στην Α’ Αθηνών το 2007 και το 2009.

Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Οκτώβριος 2009-Μάρτιος 2012.

Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μάρτιος 2012-Μάιος 2012.

Πανεπιστημιακές Διαλέξεις

Έχει κάνει διαλέξεις για κοινωνικά και οικονομικά θέματα στο πανεπιστήμιο Bocconi του Μιλάνου, στο πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης, στο London School of Economics, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο πανεπιστήμιο της Μοντένα και άλλα πανεπιστήμια της Ευρώπης, καθώς και σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, στο Harvard, στο MIT, στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, στο Queen’s College κ.α.

Διεθνής Δραστηριότητα

Μέλος του συμβουλίου του think tank «Friends of Europe» από το 2005.

Μέλος του συμβουλίου του think tank Notre Europe από το 2006.

Πρόεδρος του Forum του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την Κοινωνική Ευρώπη.

Συγγραφικό έργο

Η Έξυπνη Ελλάδα, 2004

European Integration and Governance: A comparison with the US modelin Transatlantic Relations: Cooperation or Competition, Sotiris Ntalis (Ed), 2004

The Future of Europe: A discussion for all – a question of participation, Anna Diamantopoulou, 2002

Τιμητικές διακρίσεις

Έχει τιμηθεί με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας για την προσφορά της στην ανάπτυξη της διά βίου εκπαίδευσης και στην καταπολέμηση της ανεργίας μεταξύ των νέων , καθώς και με το βραβείο της Δανικής προεδρίας της Ε.Ε. για την δημιουργία της Λευκής Βίβλου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Και επειδή η κυρία Διαμαντοπούλου εσχάτως παριστάνει την μετριοπαθή , σύγχρονη και ευρωπαία πολιτικό, η οποία αντιπαλεύει τον λαικισμό και τον φανατισμό δείτε το βίντεο από μία προεκλογική ομίλια της στην Κόρινθο, μόλις το 2009, όπου μεταξύ άλλων δήλωνε "να ξεκουμπιστεί η ΝΔ" στην οποία όταν κάνεις αντιπολίτευση είναι σαν να κλέβεις εκκλησία.

Αφιερωμένο στους προδομένους πασόκους:

Keywords
Τυχαία Θέματα