Η άμεση επικοινωνία υπουργώων λύνει προβλήματα

Στην ταβέρνα του ακριτικού Αγαθονησίου βρισκόταν η αποστολή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος επισκεπτόταν το νησί και διανυκτέρευσε εκεί. Το πρόγραμμα προέβλεπε φαγητό και μετά παρακολούθηση του παιχνιδιού της Εθνικής με την Ακτή του Ελεφαντοστού. Για το σκοπό αυτό ο υπουργός είχε προσκαλέσει και τον δήμαρχο του νησιού, καθώς και τον δάσκαλο και τις δύο καθηγήτριες του γυμνασίου.
Οπότε κουβέντα στην κουβέντα οι καθηγήτριες το «ρίχνουν» το αίτημα στον Δ.Αβραμόπουλο.
«Κύριε

Υπουργέ αν μπορείτε να μεσολαβήσετε στον συνάδελφό σας της Παιδείας, τον κ.Λοβέρδο, προκειμένου να έλθει στο νησί κάποιος συνάδελφος να κάνει μία ξένη γλώσσα, να κάνει μουσική, να κάνει θρησκευτικά στα παιδιά μας. Εμείς είμαστε εδώ, μία φιλόλογος και μία μαθηματικός και τους κάνουυμε τα βασικά. Για να είναι η παιδία των παιδιών μας όμως πλήρης χρειάζεται να έχουν σφαιρικές γνώσεις, ιδίως σε μία ξένη γλώσσα».
Το αίτημα δίκαιο και σωστό, και ο Δ.Αβραμόπουλος, εκεί μπροστά στος αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ Στρατηγό Μ.Κωσταράκο και Αντιστράτηγο Χρ.Μανωλά αντιστοίχως, καθώς και στον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Γ.Ηλιόπουλο, έβγαλε το κινητό του και τηλεφώνησε αμέσως στον Ανδρέα Λοβέρδο.
«Έλα Ανδρέα καλησπέρα από το Αγαθονήσι. Είμαι εδώ για να επιθεωρήσουμε τη φρουρά με τους αρχηγούς και τώρα συνομιλώ με τους δύο καθηγητές που είναι εδώ και έχουν κάτι που ακούγεται δίκαιο να σου πουν. Στους δίνω να σου εξηγήσουν και αν μπορείς να κάνεις κάτι, κάντο γιατί εδώ οι ακρίτες είναι οι φρουροί μας» και έδωσε το κινητό του στη μία εκ των καθηγητριών δίπλα του, που μίλησε με τον υπουργό Παιδείας.
«Τι έγινε;» τη ρωτήσαμε αμέσως μετά.
«Ο κ.Λοβέρδος βρήκε το αίτημά μας εύλογο και μας υποσχέθηκε ότι θα κοιτάξει να το ικανοποιήσει ώστε από την προσεχή σχολική περίοδο να έχουμε τουλάχιστον και έναν συνάδελφο ξένης γλώσσας ή θρησκευτικών. Θα δούμε. Είμαι πάντως πολύ χαρούμενη και αισιόδοξη που μιλήσαμε απευθείας στον υπουργό για το θέμα», μας είπε εκείνη.
Ευελπιστούμε και εμείς....

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα