Η Mercedes με την οποία "έτρωγε" συνεχώς κλήσεις ο Αλέξανδρος Ωνάσης!

Ένα χρόνο πριν φύγει από τη ζωή ο Αλέξανδρος Ωνάσης είχε αγοράσει ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο στα μέτρα του και μόνο!

Το αυτοκίνητο-­ αντίκα πλέον ­- που είχε παραγγείλει ο μονάκριβος γιός του Αριστοτέλη Ωνάση για τις μετακινήσεις του, είναι μια Mercedes 250 μοντέλο του 1972, ειδικά κατασκευασμένη την εποχή εκείνη για να εξυπηρετεί έναν και μοναδικό άνθρωπο, τον γιο ενός θρύλου της εποχής και ενός μεγιστάνα του πλούτου. Με

αυτόματο σύστημα ταχυτήτων, ηλεκτρικούς μηχανισμούς στα παράθυρα για να ανοίγουν και να κλείνουν με έναν διακόπτη, κλιματισμό και δερμάτινα καθίσματα, το αυτοκίνητο αυτό που κατασκευάστηκε πριν από 30 χρόνια έμοιαζε σαν να είχε βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Η παραγγελία του έγινε λίγο καιρό μετά από ένα ατύχημα που είχε ο Αλέξανδρος με ένα αυτοκίνητο μπερλίνα. Για τις μετακινήσεις του διέθετε και μία ακόμη Mercedes 600, την οποία η οικογένεια Ωνάση διατήρησε στην ιδιοκτησία της μετά τη μεταπώληση της Ολυμπιακής στο ελληνικό Δημόσιο. Η πρώτη Mercedes, η οποία είχε αγοραστεί από την Ολυμπιακή, παρέμεινε στην εταιρεία και διασώζεται ως σήμερα.

Η Mercedes 250 εισήχθη ατελώς στην Ελλάδα την 29η Απριλίου 1972 και κόστισε 250.000 δραχμές. Στον φάκελο του αυτοκινήτου είναι προσαρτημένη και μια κλήση 1.000 δραχμών του 1985 από παράνομη στάθμευση. Κανείς δεν θυμάται ποιος το είχε πάρει τότε για βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Αλλά ο οδηγός του Αλέξανδρου Ωνάση θυμάται ακόμη τις δεκάδες κλήσεις που είχε πάρει για παράνομο παρκάρισμα καθώς ο νεαρός τότε Αλέξανδρος δεν ήθελε να αργεί στα ραντεβού του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Μας πωλούν... φύκια

Πρωτοβουλίες από το δήμο Πειραιά για την καταπολέμηση του AIDS

Βρέθηκε το Καλάσνικοφ του Αλβανού πιστολέρο

Γιατί δεν θα μας κάνουν Αριστερούς!

Keywords
Τυχαία Θέματα