Γκρεμίζουν σπίτια 3.500 πολιτών για να βρουν την αρχαία Σεβαστούπολη

Στην Σουλούσαραϊ, στην επαρχία Τοκάτη της Τουρκίας, που είναι μια κωμόπολη χτισμένη στα ερείπια της αρχαίας Σεβαστούπολης, βγήκε απόφαση από τη δημοτική αρχή ότι οι 3.500 κάτοικοι πρέπει υποχρεωτικά να μετακομίσουν, ώστε να ξεκινήσουν ανασκαφές για την ανάδειξη της αρχαίας πόλης που βρίσκεται θαμμένη στα θεμέλια των σπιτιών τους εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Όπως γράφει η εφημερίδα Hurriyet, ο κυβερνήτης προσδίδει μεγάλη σημασία στο έργο, αφού μόλις η αρχαία πόλη αποκαλυφθεί, η περιοχή θα μαγνητίσει το ενδιαφέρον των τουριστών.

«Θα μπορούσε να είναι σαν την Έφεσο» είπε ο Ακιούζ, αναφερόμενος στα πλήθη των τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο το αρχαίο θέατρο και τα ερείπια της Βιβλιοθήκης του Κέλσου.

Η αρχαία Σεβαστούπολη ιδρύθηκε τον 1ο αιώνα π.Χ. Η γεωγραφική θέση της και οι φυσικές θερμές πηγές που ακόμα και σήμερα αναβλύζουν την ανέδειξαν πριν 2.000 χρόνια σε μία από τις πέντε σημαντικότερες πόλεις του Πόντου.

Ενδεικτικό του πλούτου και της ισχυρής θέσης της Σεβαστούπολης είναι το γεγονός ότι στη διάρκεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ήταν μία από τις πόλεις που μπορούσαν να «κόψουν» δικό τους νόμισμα. Σύμφωνα με μελετητές, η πόλη έχασε τη λάμψη της με το πέρασμα των χρόνων, κυρίως λόγω των πολέμων και των καταστροφών που ακολούθησαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χρήματα σε άπορους ηθοποιούς από 5 θέατρα της Αθήνας

"Οι Παναγιές του κόσμου" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ξανανοίγει ο ιστορικός κινηματογράφος Άστορ

Ψηφιακό μουσείο με έργα του Ελ Γκρέκο στην Εθνική Πινακοθήκη

Ευφάνταστα σουβενίρ 50 σχεδιαστών στο Μπενάκη

Δημοπρατούνται στο Λονδίνο έργα του Τσαρούχη και του Μόραλη

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τη "Λευκή Πόλη" που είχε θυσαυρούς

Keywords
Τυχαία Θέματα