Γκιουλέκας-Βλαχογιάννης: "Να στηθεί τώρα Ανδριάντας του Μ. Αλέξανδρου"

Ο Κώστας Γκιουλέκας είναι από τους πρώτους που έβαλαν την υπογραφή τους για την τοποθέτηση ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στον δήμο της Αθήνας, μαζί με άλλους 23 βουλευτές της Ν.Δ. που κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Σε επικοινωνία που είχαν τα parapolitika.gr για το θέμα ο κύριος Γκιουλέκας είπε: "Ο ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου για λόγους ιστορικούς

αλλά και ηθικής τάξεως πρέπει να τοποθετηθεί στην Πρωτεύουσα. Υπάρχουν πολλά αγάλματα στο κέντρο της Αθήνας που δεν είναι ούτε του βεληνεκούς, ούτε της απήχησης του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Και δεν μιλάμε για κάποιο τυχαίο έργο. Μιλάμε για έργο του μεγάλου μας γλύπτη Γιάννη Παπά, έργα του οποίου κοσμούν και το κοινοβούλιο. Πρέπει άμεσα το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας να βρει τον χώρο να μπει το άγαλμα άμεσα".
Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και ο Ηλίας Βλαχογιάννης όπου είπε: "Θεωρώ εθνικό χρέος να τοποθετηθεί στην πρωτεύουσα ο ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Κάθε κωλυσιεργία είναι εθνικά επιζήμια για την χώρα μας. Αν δεν μπορεί να το κάνει ο δήμος να το αναλάβει η πολιτεία και αυτό να γίνει άμεσα. Οι Σκοπιανοί έχουν αποθρασυνθεί και πρέπει και εμείς να τους δείξουμε ότι τιμούμε τους μεγάλους Έλληνες".

Διαβάστε σχετικά

Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας: "Να στηθεί ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα"

Keywords
Τυχαία Θέματα