Γιούνκερ: "Με απογοήτευσε ο Αλέξης Τσίπρας"

Εξηγήσεις γιατί δεν δέχτηκε να συνομιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα, μετά από το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στο περιθώριο των δηλώσεων των G7.

Ο κ. Γιούνκερ δήλωσε δυσαρεστημένος από την στάση του Αλέξη Τσίπρα καθώς όπως είπε ενοχλήθηκε επειδή παρουσίασε την πρότασή του ως τελεσίγραφο.
«Απογοητεύτηκα από την ομιλία του στο ελληνικό Κοινοβούλιο γιατί

παρουσίασε την πρότασή μας ως τελεσίγραφο κάτι που δεν ισχύει», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι υπάρχει προθεσμία για τις διαπραγματεύσεις, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την καθυστέρηση που παρατηρείται.

Ο κ. Γιούνκερ επιβεβαίωσε και δημόσια ότι δεν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό το Σάββατο εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έλαβε ποτέ την εναλλακτική πρόταση του κ. Τσίπρα. « Ο κ. Τσίπρας ήταν και παραμένει φίλος μου, αλλά για να διατηρηθεί αυτή η φιλία πρέπει αν τηρηθούν κάποιοι κανόνες» δήλωσε με νόημα.

Αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή το βράδυ της Παρασκευής ο κ. Γιούνκερ σχολίασε ένιωσε «κάπως απογοητευμένος διότι παρουσίασε την πρότασή μας ως τελεσίγραφο κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση». Ερωτηθείς για το αν υπάρχει όντως προθεσμία στις διαπραγματεύσεις, απάντησε θετικά αλλά δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει την ημερομηνία προκειμένου να μην επηρεάσει αρνητικά τις συζητήσεις ανάμεσα σε Αθήνα και δανειστές.

«Μακάρι να μπορούσα να τραβήξω ένα λαγό από το καπέλο για να λύσω το ελληνικό πρόβλημα» τόνισε για να επαναλάβει την στήριξή του στη χώρα μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα