Γιώργος Ζησόπουλος: Κοιτάμε στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο

Ο έμπειρος και πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής του Αστέρα Τρίπολης Γιώργος Ζησόπουλος μίλησε στον «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1» και στους Γιώργο Μανιάτη και Γιάννη Φραγκουλόπουλο, για το σπουδαίο ξεκίνημα του Αστέρα στο Europa League, αλλά και για την γενικότερη πορεία της ομάδας της Τρίπολης.

Για το Europa και το ματς με την Μπεσίκτας...

«Όταν ξεκινήσαμε στις αρχές του καλοκαιριού η συμμετοχή

στη διοργάνωση ήταν ένα όνειρο, όμως τρώγοντας ανοίγει η όρεξη και με καλές εμφανίσεις βρεθήκαμε στους ομίλους. Στο πρώτο ματς, κόντρα σε μια ισχυρή ομάδα όπως η Μπεσίκτας, που διαθέτει ποδοσφαιριστές παγκοσμίου κλάσης, δείξαμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί. Ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε και ευτυχώς τα πράγματα πήγαν καλά και ξεκινήσαμε με το δεξί σε μια σπουδαία διοργάνωση, στην οποία είναι ευτυχία και μόνο που συμμετέχεις. Από εδώ και πέρα θα κοιτάξουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Έχουμε θράσος συγκέντρωση και κοιτάμε στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο. Αυτό κάναμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Ο όμιλος μας είναι πολύ δύσκολος. Δεν είμαστε φαβορί σε κανένα παιχνίδι, αλλά θα παλέψουμε το καθένα ξεχωριστά. Είμαστε δυνατοί στην έδρα μας και έχουμε αποκλείσει ήδη δυο ισχυρούς αντιπάλους όπως η Μάιντς και η Μακάμπι και μακάρι στο τέλος να πετύχουμε κάτι περισσότερο από την συμμετοχή».

Για τις διπλές υποχρεώσεις...

«Σίγουρα είναι πρωτόγνωρο για την ομάδα, τον προπονητή, τη διοίκηση και για όλους το γεγονός ότι δίνουμε διπλά παιχνίδια σε μια εβδομάδα. Το πάν είναι ή σωστή διαχείριση. Προσπαθούμε σε κάθε ματς να είμαστε συγκεντρωμένοι και φρέσκοι , αρχής γενομένης από το ματς με την Καλλονή και επειδή δεν ξεκινήσαμε καλά στο πρωτάθλημα θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες γιατί μέσα από αυτές θα αποκτήσουμε το δικαίωμα να παίξουμε στην Ευρώπη και τη νέα χρονιά. Είναι αλήθεια ότι στο ματς με τα Γιάννενα είχαμε λίγο και το μυαλό μας στην Μακάμπι, αφού αυτό ήταν ένα ιστορικό παιχνίδι για εμάς. Στον Πανιώνιο παίξαμε καλά στο πρώτο μέρος, στη συνέχεια το ματς στράβωσε, αλλά νομίζω σιγά σιγά θα βρούμε το ρυθμό μας. Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Από τις 15 Ιουνίου που ξεκινήσαμε ήμασταν πολύ λίγοι ποδοσφαιριστές, σε σχέση με αυτούς που είναι τώρα. Πλέον έχουμε πιο δυνατό ρόστερ και πολλούς ποιοτικούς παίκτες. Κάποιοι από αυτούς δεν έχουν ακόμα αγωνιστεί. Πιστεύω ότι όταν μπουν και αυτοί θα γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί. Παράλληλα είχαμε και την φυγή ενός σημαντικού παίκτης της ομάδας μας, του Ντε Μπλάσις και θα πρέπει να προσαρμοστούμε και σε αυτό το γεγονός».

Για τον κόσμο...

«Ο κόσμος φέτος ήδη από τα πρώτα Ευρωπαϊκά ματς στηρίζει περισσότερο την ομάδα. Είναι πιο ζεστός και αν του δώσουμε το έναυσμα με καλές εμφανίσεις και στο πρωτάθλημα θα γίνει ακόμα πιο εκδηλωτικός. Στηρίζει την ομάδα, ήδη είχαν μια εκδρομή στην Τουρκία και ετοιμάζουν και για τα άλλα Ευρωπαϊκά ματς και νομίζω ότι πλέον ο κόσμος ζει γι’ αυτή την ομάδα, που εκπροσωπεί επάξια όχι μόνο την Τρίπολη, αλλά ολόκληρη την Πελοπόννησο».

Για τη διαρκή βελτίωση...

«Τα άλματα προόδου, οφείλονται εξαρχής στη φιλοδοξία και την πίστη των ιδιοκτητών που από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν την ομάδα από το ερασιτεχνικό ακόμα είχαν πίστη και δούλεψαν σκληρά και μεθοδικά. Ειδικά τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει μεγάλα άλματα. Παίξαμε τελικό, είμαστε στους ομίλους του Europa και έχουμε όλα τα φόντα να πάμε ακόμα πιο ψηλά. Σε οικονομικό επίπεδο, υπάρχει υγεία και τα πράγματα είναι πολύ σταθερά, σε μια εποχή που οι περισσότερες ομάδες μαστίζονται από σοβαρά προβλήματα. Σίγουρα έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για να είμαστε πρωταγωνιστές και τα επόμενα χρόνια».

Keywords
Τυχαία Θέματα