Γιώργος Σαμπάνης:«Εχω ανέργους στην οικογένειά μου»

Της Σπυριδούλας Τριάντου

Ένθετο «Secret» της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το νέο άλμπουμ του Γιώργου Σαμπάνη, «Μόνο εξ Επαφής», που κυκλοφορεί από την Cobalt Music, αγαπήθηκε αμέσως από τον κόσμο. Πράγματι, από τα 10 κομμάτια, σε μουσική του ίδιου και σε στίχους της Ελεάνας Βραχάλη, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιο… Την ίδια ώρα, στο «ACRO», το live club όπου εμφανίζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο, γίνεται το αδιαχώρητο. «Υπάρχει μια αλήθεια

ανάμεσα σε μένα και την Ελεάνα Βραχάλη. Κάνουμε παρέα. Μιλάμε…», εξηγεί ο γνωστός τραγουδιστής και συνθέτης, ο οποίος έχει καταφέρει να ξεχωρίσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Θα μπορούσες να τον αποκαλέσεις και «σύγχρονο Μίδα», αφού ό,τι αγγίζει γίνεται χρυσός. Οι συνάδελφοί του καλοδέχονται κάθε τραγούδι που τους δίνει, αφού οι συνθέσεις του τείνουν να γίνουν συνώνυμες του όρου «hit». Γι’ αυτό και το τηλέφωνό του χτυπά ασταμάτητα, καθώς είναι αρκετοί εκείνοι που θέλουν να συνεργαστούν μαζί του. Ομως, ακόμα και αν δεν μπορεί να πει σε όλους «ναι», τους αντιμετωπίζει με απόλυτο σεβασμό. «Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που ενδιαφέρονται. Τους αντιμετωπίζω όλους με αξιοπρέπεια και ευγένεια. Δεν αρνούμαι ποτέ σε κανέναν. Δεν μπορώ εγώ να απορρίψω την ύπαρξή τους και την πορεία τους. Θα ήταν αντικαλλιτεχνικό. Απλώς έχω κάποιες προτεραιότητες. Αν έχω γράψει παραπάνω κομμάτια, θα δώσω και σε άλλους», λέει χαρακτηριστικά.

Οπως εξηγεί, άλλωστε, δεν μπορεί να γράψει αναγκαστικά, ούτε έχει συγκεκριμένα ωράρια. Στη δουλειά, βέβαια, δεν είναι όλα ρόδινα. Υπάρχουν στιγμές και άνθρωποι που σε απογοητεύουν. «Εχω απογοητευτεί από συνεργάτες μου, γιατί κατάλαβα πως η σχέση μας δεν πέρασε ποτέ στο ανθρώπινο επίπεδο», εξηγεί. Η φιλία για τον Γιώργο είναι κάτι ιερό. «Δεν έχω αυλικούς. Παραμένω με τους φίλους που είχα από το σχολείο. Εχω τρεις-τέσσερις ανθρώπους που ξέρω από την εποχή που δεν ήμουν τραγουδιστής. Και που θα έκανα ό,τι περνάει από το χέρι μου για εκείνους…», δηλώνει. Αυτό σημαίνει πως όταν είναι ερωτευμένος παραμελεί τη σύντροφό του για τους φίλους του; Οχι, αφού ξέρει να βάζει προτεραιότητες στη ζωή του. Τα ζυγίζει όλα σωστά, με έναν τρόπο που σε κάνει να τον θαυμάζεις για την ισορροπία στη ζωή του και στις σχέσεις του. «Για μένα πρώτα είναι η οικογένεια, μετά η δουλειά, μετά η προσωπική ζωή και μετά η “εξωτερική” ζωή. Βέβαια, είμαι πάντα εκεί όταν με χρειαστούν, αλλά πολλές φορές η ζωή αλλάζει. Οπως και εγώ έχω φίλους με παιδιά και δεν απαιτώ να είναι μαζί μου και να πίνουμε μπίρες», λέει.

ΕΡΩΤΑΣ. Τον γυρίζω λίγο πίσω, να θυμηθεί λόγια και κουβέντες που έχει συγκρατήσει από την οικογένειά του. Συμβουλές που ακολουθεί μέχρι σήμερα… «Η μητέρα μου με έμαθε να πιστεύω στις δυνατότητές μου και στον εαυτό μου. Με έκανε να νιώθω τη γη στα πόδια μου. Να είμαι γήινος», μου λέει και αρχίζει να μου περιγράφει κάτι που θυμάται έντονα, με τα μάτια του να μην μπορούν να κρύψουν τη συγκίνηση: «Θυμάμαι όταν είχα τρέξει σε παγκόσμιο πρωτάθλημα με τα τέσσερα παιδιά της σκυτάλης κάναμε εθνικό ρεκόρ. Ως δρομέας ήμουν πολύ ενθουσιασμένος. Λίγες μέρες πριν η μητέρα μου είχε πάρει κινητό. Γεμάτος ενθουσιασμό της τηλεφώνησα και της είπα ότι κάναμε ρεκόρ. Πετούσα από τη χαρά και εκείνη μου λέει: “Είσαι ντυμένος καλά; Εντάξει, δούλεψες πολύ”. Το είχε δεδομένο. Εγώ εκείνη την ώρα, να σου πω, απογοητεύτηκα, όμως την άλλη μέρα το πρωί που ξύπνησα είχα ένα τεράστιο χαμόγελο, γιατί ένας στόχος είχε επιτευχθεί και έπρεπε να βάλω έναν άλλον».

Με τα προσωπικά του δεν ασχολείται κανείς. Αν και όλοι τον αγαπούν πολύ, η οικογένειά του μένει εκτός… Οι αποφάσεις είναι δικές του. «Η μητέρα μου δεν μπλέχτηκε ποτέ στα προσωπικά μου. Με τα προσωπικά μου ασχολούμαι μόνο εγώ και κανείς άλλος», εξηγεί. Η σχέση του με τον Θεό ξεχωριστή… «Πιστεύω πολύ. Δεν είμαι θρησκόληπτος. Μπορεί να πηγαίνω δύο φορές τον χρόνο στην εκκλησία, αλλά νιώθω κατάνυξη όταν είμαι εκεί. Απλώς δεν είμαι φανατισμένος. Βρίσκω ηρεμία στην ψυχή μου». Τον ρωτώ αν ασχολείται με την πολιτική, αν παρακολουθεί τα όσα διαδραματίζονται στην Ελλάδα. «Εχουμε πάρα πολλούς ανθρώπους που υποφέρουν. Εχω ανθρώπους στην οικογένειά μου που είναι άνεργοι. Ξέρεις τι θα ήθελα; Μια πολιτική φιλική προς τον πολίτη και όχι άγρια. Αγαπώ πολύ τον τόπο μου και είμαι περήφανος που είμαι Ελληνας. Θα ψήφιζα αυτόν που θα πρότεινε πέντε πράγματα για τον τόπο μου. Δεν τον έχω βρει ακόμα και θα προτιμούσα να είναι κάποιος άγνωστος», μου εξηγεί. Τι τον ενοχλεί πολύ; «Η ειρωνεία χωρίς λόγο. Αυτό είναι βλακεία. Τη βλακεία δεν μπορείς να την αντιμετωπίσεις». «Φοβίες έχεις;», τον ρωτώ. «Φοβάμαι μήπως σταματήσω να γράφω. Αυτή είναι μια φοβία που έχω…», μου λέει.



Η ΑΝΝΑ. Η σχέση του Γιώργου Σαμπάνη με την Αννα Πρέλεβιτς μετρά περίπου έναν χρόνο και μέχρι σήμερα μόνο δείγματα αγάπης έχουν δώσει προς τα έξω. Χωρίς να προκαλούν, αλλά ούτε και να κρύβονται, αποτελούν ένα από τα πιο όμορφα ζευγάρια της σόουμπιζ. Ποιο είναι το βασικό χαρακτηριστικό που θέλει ο Γιώργος να έχει η σύντροφός του; «Δεν θα σου πω ένα… Θέλω να είναι ευγενική και έξυπνη… Ομως το πιο σημαντικό είναι να ξέρει να αγαπάει! Να έχει ανάγκη να αγαπήσει και να αγαπηθεί». Η οικογένεια, ωστόσο, δεν είναι στις προτεραιότητές του. Αλλωστε, η σχέση είναι «φρέσκια» ακόμα. «Θα μου άρεσε πολύ να κάνω οικογένεια στο μέλλον, γιατί είναι ολοκλήρωση του ανθρώπου, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι αυτό που σκέφτομαι, ούτε μου το επιτρέπει η δουλειά μου», εξηγεί!

Keywords
Τυχαία Θέματα