Γιατί απουσίαζε ο Αρχηγός ΓΕΣ από τις εκδηλώσεις στη Μάνη

Η σημερινή παρουσία στην Αρεόπολη της Μάνης του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου και των τριών εκ των τεσσάρων Αρχηγών, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 194η επέτειο της Επαναστάσεως των Μανιατών κατά των Οθωμανών Τούρκων, μας έκανε να αναρωτηθούμε για τον λόγο που ο μοναδικός απουσιάζων, Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, δεν ήταν και αυτός εκεί.

Ρωτήσαμε σχετικώς στο ΓΕΣ και λάβαμε την μάλλον ουδέτερη, υπηρεσιακή,

απάντηση «Υπηρεσιακοί λόγοι», χωρίς περαιτέρω «λεπτομέρειες» παρά τη διακριτική επιμονή μας.

Τελικώς την απάντηση μας έδωσε – μέσω της γραπτής ανακοινώσεως του ΥΠΕΘΑ πριν από λίγη ώρα, ο ίδιος ο Υπουργός Π. Καμμένος, κατά την ομιλία του στην τελετή.

«Θέλω να σας ανακοινώσω εκ μέρους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, των Αρχηγείων, παρόντων των Αρχηγών του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αλλά και του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο οποίος έχει καθήκοντα υπηρεσίας, σήμερα που είμαστε όλοι εδώ…» τόνισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός.

«Αρχηγός Υπηρεσίας» λοιπόν, ο οποίος θα παραμένει στο στρατόπεδο Παπάγου, όταν όλοι οι υπόλοιποι θα βρίσκονται για υπηρεσιακούς λόγους κάπου αλλού, είτε μαζί είτε ξεχωριστά.

Να σημειώσουμε ότι η αρχή είχε γίνει από την πρόσφατη επίσκεψη Καμμένου στα ακριτικά νησιά Μεγίστη, Στρογγύλη, Ρω και Ρόδο, όπου παρευρίσκονταν όλοι οι αρχηγοί, εκτός του Αρχηγού ΓΕΑ, για «προφανείς και ευνόητους» λόγους τότε. Νομίζουμε ότι είναι μία σωστή (και επιχειρησιακή) σκέψη, για την οποία αρκετές φορές το είχαμε επισημάνει στους αρμοδίους τόσο προφορικώς, όσο και γραπτώς (δια των κειμένων μας).

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα