Γιάννης Μανιάτης: ''Απόλυτα θετική η συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου''

Απόλυτα ικανοποιημένος για τα όσα συμφωνήθηκαν στη σύνοδο ΕλλάδαςΚύπρουΑιγύπτου, εμφανίστηκε στα Παραπολιτικά 90,1 ο Γιάννης Μανιάτης υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Μιλώντας στην εκπομπή του Γρηγόρη Ψαριανού και του Αντρέα Παπαδόπουλου, δήλωσε ότι έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται περιφερειακές συνεργασίες που στέλνουν μήνυμα

για την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή.

Σημείωσε ακόμη πως το μήνυμα που εκπέμπεται είναι πως οι συνεργασίες δεν είναι εναντίον κανενός αλλά θα πρέπει να ενταχθούν στο πλαίσιο διεύρυνσης και με άλλες χώρες της περιοχής.

Τόνισε ότι πολλές φορές στη διεθνή σκηνή οι υδρογονάνθρακες έχουν λειτουργήσει θετικά υπερ των λαών και σε άλλες περιπτώσεις αρνητικά

Στόχος είναι τα κοιτάσματα να λειτουργήσουν προς όφελος των λαών της ανατολικής Μεσογείου

Είπε επίσης πως η Τουρκία προσπαθεί να κάνει εξαγωγή της εσωτερικής της κρίσης στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Σημείωσε πως η πολιτική Νταβούτογλου ήταν μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες αλλά όπως είπε πλέον συμβαίνει το αντίθετο.

Τόνισε ότι αντιμετωπίζουμε την Τουρκία πάντα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου …

Ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα παραμένει πιστή προς το διεθνές δίκαιο, τείνει χείρα φιλίας, συνεργασίας, ειρήνης και σταθερότητας, επισημαίνοντας πως στις προθέσεις είναι ο ορυκτός πλούτο, οι υδρογονάνθρακες να είναι γέφυρα φιλίας των λαών.

Keywords
Τυχαία Θέματα