Για τα στατιστικά στοιχεία των μετεγγραφών μίλησε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Για τα στατιστικά στοιχεία των μετεγγραφών σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ μίλησε σε συνέντευξη του ο Υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Υπάρχουν 12.315 αιτήσεις για μετεγγραφές και 13.283 έχουν ζητήσει κωδικό μέχρι στιγμής. Το 84,5% αφορά Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Το 15,5% είναι σε περιφερειακά πανεπιστήμια.

"Το 53% Αθηναίων, Θεσσαλονικιών και Πειραιωτών είναι για Αθήνα και Πειραιά και το 31,5% για Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλονίκη."

Βλέποντας κατά σχολή, δεν απερημώνονται τα περιφερειακά πανεπιστήμια. Ο κ. Αρβανιτόπουλος έδωσε 10-20% παραπάνω εισαγόμενους για τις εξετάσεις του Ιουνίου και το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνιέται από τις μετεγγραφές.

"Μάλλον φαίνεται ότι τα καταφέρνουμε. Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα. Το δεύτερο είναι ότι (τελειώνει) η αγωνία όσων θέλανε να ολοκληρωθεί η μετεγγραφή, λόγω ενδεχόμενης μεγάλης ποσότητας αιτήσεων για μετεγγραφές που θα απέτρεπε τα ιδρύματα από το να τους δεχθούν. Δεν θα συμβεί αυτό. Μπορώ να πω με ενθουσιασμό ότι μπορούμε πια να αντιμετωπίσουμε το θέμα με άνεση." δήλωσε οΑνδρεας Λοβέρδος.

Keywords
Τυχαία Θέματα