Γεωργιάδης: Η Ευρώπη δείχνει να μην την νοιάζει αν θα φύγουμε από το ευρώ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Αδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι η χθεσινή πρόταση δείχνει ότι η Ευρώπη έχει αποφασίσει ότι δεν την πολυνοιάζει να φύγουμε. "Γιατί δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνονται πόσο δύσκολο είναι για τον κ. Τσίπρα να δεχτεί αυτή την πρόταση" είπε ο βουλευτής.

Για το ενδεχόμενο των εκλογών ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι "δικαίωση δεν μπορεί να γίνει στα αποκαΐδια της χώρας. Η συζήτηση περί εκλογών έχει μπει ξανά στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ για να κρύψει για άλλη μια φορά το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται.
Δεν μπορεί σε μια χώρα χρεοκοπημένη να λέμε διαρκώς εκλογές

Ερωτηθείς αν τα συγκεκριμένα μέτρα που έδωσε χθες ο κ. Γιούνκερ στην κυβέρνηση η ΝΔ θα τα υπερψηφίσει τόνισε ότι είναι λάθος αυτή η συμφωνία, η συμφωνία αυτή δεν βγάζει πουθενά. Συμφωνία που θα έχει τόσο μεγάλη αύξηση των φόρων δεν βάζει σε κανένα δρόμο την Ελλάδα.

Ο κ. Τσίπρας ανταλλάσει μεταρρυθμίσεις με φόρους. Το ΔΝΤ έχει προτείνει στην κυβέρνηση να εφαρμόσει την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, να εφαρμόσει τις αλλαγές στα εργασιακά και να εφαρμόσει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία και σε αντάλλαγμα κατεβάζει το ΦΠΑ 5 μονάδες και ο Τσίπρας λέει όχι.
Η συμφωνία αυτή είναι η συμφωνία που έχει προταθεί στην κυβέρνηση Τσίπρα, η κυβέρνηση πρέπει να πάει πίσω στις Βρυξέλλες σήμερα και να τους πει «σοβαρευτήκαμε. Θα κάνουμε αλλαγή συνδικαλιστικού νόμου, θα κάνουμε μείωση δημόσιων δαπανών, θα κάνουμε αλλαγές στα εργασιακά, θα κάνουμε ότι άλλο μας ζητάτε αλλά μη μας βάλετε φόρους». Και οι Βρυξέλλες θα πούνε ναι.

Στην ερώτηση αν η ΝΔ αυτή την συμφωνία όπως την διαβάζουμε δεν την ψηφίζει τόνισε ότι "από εμάς θα εξαρτηθεί αν θα περάσει η συμφωνία; Αν εξαρτάται από εμάς έχουμε αλλαγή κυβέρνησης, αν έχουμε αλλαγή κυβέρνησης θα έχουμε και αλλαγή συμφωνίας.

Στην ερώτηση αν θέλει να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ ή να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος τόνισε ότι "στην παρούσα φάση δεν πρέπει να γίνουν εκλογές γιατί οι εκλογές θα κοστίσουν 3-4 δις θα γίνει κυβέρνηση κατά το ΣΥΡΙΖΑ αναπόφευκτα, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.

Για το αν θα ήταν μια λύση μιας κυβέρνησης υπό τον κ. Στουρνάρα σημείωσε οτι "δεν μπορώ να μπω σε ονοματολογία. Αν με ρωτάς τη γνώμη μου αν ένα πρόσωπο όπως ο κ. Στουρνάρας πληροί τις προϋποθέσεις, έχει την διαχειριστική επάρκεια της κυβερνησιμότητας και έχει καλή φήμη στο εξωτερικό αυτά τα πληροί πιθανών και πολλοί άλλοι. Αλλά δεν μπορώ να μπω σε ονοματολογία"

Συμπλήρωσε ότι λέει όχι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά μόνο με όσους από το ΣΥΡΙΖΑ νομίζουν ότι πρέπει να μείνουμε στην Ευρώπη. Νομίζω ότι έχουμε φτάσει στο τελικό σημείο που και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξεσκαρτάρει. Πρέπει να μετρηθούν και αυτοί μεταξύ τους ποιοι θέλουν να μείνουμε στην Ευρώπη ποιοι δεν θέλουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ πούλησε στους έλληνες της εξής θεωρία ότι υπάρχει τρόπος να μείνουμε στην Ευρώπη χωρίς μνημόνιο. Αυτούς τους έξι μήνες λύθηκε αυτή η απορία. Εγώ έλεγα προεκλογικά δεν υπάρχει ευρώ χωρίς μνημόνιο, σήμερα όλοι ξέρουμε ότι δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς μνημόνιο. Μες το ΣΥΡΙΖΑ είναι κάποιοι που δεν θέλουν το μνημόνιο σεβαστό, θα πρέπει σε όλο το πολιτικό σύστημα να πούμε ποιοι θέλουν να μείνουμε στο ευρώ, ξέροντας ότι το να μείνουμε στο ευρώ σημαίνει ότι θα μείνουμε στο ευρώ με τις υποχρεώσεις του ευρώ δηλαδή με το μνημόνιο.

Τέλος υπογράμμισε την ανάγκη νέας κυ΄βερνησης συμπληρώνοντας ότι "αυτή η νέα κυβέρνηση, η νέα κοινωνική πλειοψηφία αυτό το κομμάτι της κοινωνίας που πιστεύει ότι πρέπει να μείνουμε στην ευρωζώνη γιατί το μέλλον της χώρας μας είναι αυτό θα αναλάβει να κάνει και τη δουλειά. Οι εκλογές δεν είναι λύση πάντως".

Keywords
Τυχαία Θέματα