Γέφυρες σε Τζιτζικώστα

Ουρά στο ΥΜΑΘ

Καθημερινά αυξάνεται η προσέλευση των πολιτών στο γραφείο του νέου υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργου Ορφανού. Στους διαδρόμους του υπουργείου έχει ήδη περάσει η αλλαγή νοοτροπίας που διακατέχει τον νέο ένοικό του, ο οποίος από την πρώτη στιγμή θέλησε και πέτυχε να περάσει ένα πιο ανθρώπινο και κοινωνικό προφίλ από τον προκάτοχό του. Τα καλά να λέγονται.

Επαφές και επιδρομές Κώστα

Ορθιος και μάχιμος παραμένει ο Κώστας Γκιουλέκας. Παρά την πικρία του για την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Παιδείας,

ο πρώτος σε σταυρούς βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης παραμένει υπερκινητικός το διάστημα αυτό. Πώς; Με επαφές στελεχών του στο γραφείο και... επιδρομές στα... πέριξ της Θεσσαλονίκης. Κάτι ετοιμάζει;

Χαλόου, μπράδερς εντ... σίστερς των Αθηνών -είστε και πολλές εκεί κάτω οι... υποψήφιες- από την μπρουτάλ Μπουταρούπολη της Μακεδονίας. Ελλαδάρα και πάμε για επανάληψη του άθλου την Κυριακή. Και τώρα στα δικά μας.

Γέφυρες σε Τζιτζικώστα

Περιφερειακοί σύμβουλοι που έμειναν πιστοί στη Ν.Δ. και εξελέγησαν με την παράταξη Ιωαννίδη, πριν καν ξεκινήσει επίσημα η θητεία τους, έχουν αρχίσει να ρίχνουν γέφυρες στον Τζιτζικώστα θέλοντας να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους μαζί του. Ενας από αυτούς, μάλιστα, στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου περίμενε υπομονετικά μετά το τέλος της προκειμένου να συναντήσει τον Τζιτζικώστα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Την ίδια στιγμή, ρουτίνα έχουν γίνει πλέον οι μετακινήσεις του περιφερειάρχη στους επτά νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς συνεχίζει απτόητος να βρίσκεται σε συνεχή βάση σε όλες τις περιοχές. Το Σάββατο, βρέθηκε στο Κιλκίς για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης, ενώ την Κυριακή το απόγευμα ταξίδεψε στις Σέρρες για τη σύσκεψη με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Π. Κουκουλόπουλο, για τις ζημιές από τη χαλαζόπτωση. Τι σου είναι τα νιάτα...

Ξεκίνησαν οι κόντρες
Αρχίζουν τα όργανα στην «Πρωτοβουλία» -ξέρετε, την παράταξη του κυρ Γιάννη-, τα οποία είχαν σταματήσει προσωρινά και μόνο για τις εκλογές. Οπως μαθαίνει η στήλη, νυν και εν δυνάμει αντιδήμαρχοι έχουν λάβει θέσεις μάχης και χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να πείσουν τον Μπουτάρη να τους αναθέσει μία αντιδημαρχία. Από τους σημερινούς αντιδημάρχους φαίνεται πως παραμένουν οι Ζέρβας, Γούλα και φυσικά ο Καπόν, ενώ η Πασχαλίδου μάλλον θα πληρώσει την προεκλογική της κόντρα με τον δήμαρχο για την πρωτεύουσα νεολαίας. Νεότερα προσεχώς.

Αλλαγές στη Ν.Δ.

Τον αντικαταστάτη του ψυχίατρου Μηνά Σαμαντζίδη στη Θεσσαλονίκη ψάχνουν και, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, προφανώς και δεν θα είναι και αυτός ψυχίατρος. Ή λέτε να είναι... αυτή; Γιατί το όνομα μιας παλιάς γνώριμης στα δημοσιογραφικά παίζει έντονα! Για να δούμε...

Στηρίζει
Οι νέοι πολιτικοί στηρίζουν τους νέους παραγωγούς. Ετσι, και η υποψήφια βουλευτίνα της Λάρισας Κατερίνα Ζαχείλα, ως νέος άνθρωπος και πολιτικός, επισκέφτηκε αυτοδημιούργητο νέο οινοπαραγωγό στα Φάρσαλα, θέλοντας να τονίσει ότι στηρίζει, φυσικά, τα τοπικά προϊόντα, αλλά κυρίως ότι οι νέοι πρέπει να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα, αν θέλουν να βγουν από το αδιέξοδο της ανεργίας και να αγωνιστούν για την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας.

Τραπέζωμα

Μαθαίνω ότι έγινε τραπέζωμα μεσοβδόμαδα στη Θεσσαλονίκη από τους Κώστα Ζωντανό και Αλέκο Κόκκαλη, του Οργανωτικού της Ν.Δ. από την Αθήνα, που είχαν επιφορτιστεί με τον προεκλογικό αγώνα του Γιάννη Ιωαννίδη. Ξαναήρθαν στη συμπρωτεύουσα και παρέθεσαν γεύμα σε όλα τα κομματικά στελέχη που στήριξαν εθελοντικά τον προεκλογικό αγώνα του υποψήφιου περιφερειάρχη, θέλοντας να τους ευχαριστήσουν. Ο Ιωαννίδης βέβαια, όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, δεν συμμετείχε στο τραπέζι.

Ανεβάζει στροφές

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων, Στράτος Σιμόπουλος, το μεγάλο έργο της Θεσσαλονίκης δεν το αφήνει να πάει πίσω! Για το μετρό ο λόγος, του οποίου τα έργα στον δεύτερο σταθμό της Καλαμαριάς ξεκίνησαν! Αντε να το δούμε τελειωμένο, Στράτο, το έργο, κι ας είναι ο Μπουτάρης δήμαρχος (λέω τώρα)...

Πρώτευσε

Θριάμβευσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για άλλη μία φορά. Ο λόγος για τους σταυρούς που πήρε ως υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος Ενωση για την Πατρίδα και τον Λαό του Βύρωνα Πολύδωρα. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα τελικά αποτελέσματα, αν και δεν εξελέγη, συγκέντρωσε 25.500 ψήφους, ενώ ο Χρήστος Ζώης, 10.500 σταυρούς.

Δουλειά

Δεν πρόκειται να αφήσει ο Απόστολος Τζιτζικώστας τους συμβούλους του να κάνουν... καλοκαίρι. Οπως μαθαίνουμε, σκέφτεται να ορίσει συνεδρίαση του Συμβουλίου μέσα στον Ιούλιο. Ο λόγος, βέβαια, είναι... ιερός, αφού η Περιφέρεια πρέπει να έχει υποβάλει στην Ε.Ε. το πρώτο σχέδιο για το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014-2020) έως το τέλος Ιουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα