Γαλάζιο αντάρτικο βάζει "φωτιά" στο πολυνομοσχέδιο

Η ρύθμιση για την κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης των προκηρύξεων του δημοσίου και των ΟΤΑ στον ημερήσιο και εβδομαδιαίο Τύπο είναι μετά τα θέματα των ενστόλων ο νέος κυβερνητικός πονοκέφαλος στο πολυνομοσχέδιο. Με τους ιδιοκτήτες των περιφερειακών ΜΜΕ να υποστηρίζουν ότι με την προωθούμενη ρύθμιση έρχονται εκατοντάδες λουκέτα και απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας στον επαρχιακό τύπο αφού οι προκηρύξεις είναι τα μοναδικά έσοδά τους, οι γαλάζιοι βουλευτές της περιφέρειας σήκωσαν

κεφάλι απειλώντας επί της ουσίας να καταψηφίσουν τη ρύθμιση.

Ακούγοντας τον Πρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων Γρ.Τριανταφυλλόπουλο να περιγράφει με μελανά χρώματα το μέλλον του συνόλου του επαρχιακού τύπου αν ψηφιστεί η ρύθμιση ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καράμπελας ζήτησε το λόγο και ζήτησε την απόσυρση της διάταξης. "Το γεγονός ότι θα δημοσιεύονται στο διαδίκτυο οι προκηρύξεις δεν σημαίνει ότι επήλθε η πλήρης διαφάνεια. Σε μια χώρα μάλιστα που η εξοικείωση με το διαδίκτυο είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με τις άλλες χώρες. Πάρτε παράδειγμα εμάς εδώ μέσα. Πόσοι Υπουργοί και βουλευτές ξέρουν να ανοίγουν τον υπολογιστή; Ας λύσουμε πρώτα τα προβλήματα με τις υπερτιμολογήσεις και τα υπόλοιπα και μετά καταργούμε την υποχρεωτική δημοσίευση των προκηρύξεων στον τύπο", είπε ζητώντας την απόσυρση του άρθρου. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η βουλευτής Καρδίτσας της Ν.Δ Ασημίνα Σκόνδρα, ενώ την ίδια άποψη φαίνεται πως έχουν και οι Γ. Κεφαλογιάννης από το Ρέθυμνο και ο Κώστας Σκρέκας από τα Τρίκαλα.

Μπροστά στο γαλάζιο αντάρτικο ο ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος έλαβε το λόγο και άφησε ανοικτό παράθυρο για αλλαγές λέγοντας ότι κανένας δεν θέλει τον θάνατο του επαρχιακού τύπου και ότι επιφυλάσσεται για αλλαγές την προσεχή εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα