Γ. Στουρνάρας: Ο Τσίπρας δεν ξέρει να χάνει

Ως άθλο που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο χαρακτήρισε την δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου.

Επισήμανε ότι «με σταθερότητα, νηφαλιότητα, βγάλαμε την οικονομία από την κρίση. Επενδυτές επενδύουν σημαντικά χρήματα σε ελληνικές τράπεζες» και καθόρισε τον επόμενο

στόχο της κυβέρνησης λέγοντας: «τώρα μπορούμε να ανοίξουμε τη συζήτηση και για το χρέος και την ελάφρυνσή του.

Λάθη έχουν γίνει και αδικίες. Θέλουμε σήμερα να τις αποκαταστήσουμε. Οφείλουμε όλοι να συζητήσουμε σε κοινές αρχές και αξίες. Από εμάς εξαρτάται εάν θα είμαστε σε 10 χρόνια από τις πιο αναπτυγμένες χώρες».

Πέραν αυτών, και με αφορμή την πρόταση μομφής που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση εναντίον του επιτέθηκε στον κ. Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε στην καταστροφή και αυτή δεν ήρθε. Αυτό τον απελπίζει… Οι δημοσκοπήσεις οι καινούριες τον έχουν τρομάξει».

«Ο κύριος Τσίπρας δεν ξέρει να χάνει» υποστήριξε και συνέχισε «Το απέδειξε σήμερα. Επιδιώκει να υπονομεύσει την προσπάθεια με ψεύδη. Κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας. Γιατί; Με έπιασε με τη γίδα στη πλάτη; Σφετερίστηκα δημόσιο χρήμα; Παίρνω επίδομα για ανήλικη κόρη; Όχι, το έκανε από κουτοπονηριά».

«Ζούμε σε άλλους κόσμους» πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας πως «ο κύριος Τσίπρας βρίσκεται στον κόσμο του ψέματος και εμείς της αλήθειας».

Αναφορικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περι σκανδάλου είπε ότι «όταν κάνεις αύξηση κεφαλαίου, παντού δίνεις έκπτωση σε σχέση με την τιμή αγοράς. Μας είπε ο κ. Τσίπρας ότι αν επιτρέψει το ΤΧΣ να πωληθούν μετοχές κάτω από 1,25 ευρώ θα μας στείλει για κακούργημα» και υποστήριξε ότι τέτοια επιχειρήματα αποτρέπουν τους ιδιώτες από επενδύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα