Φόβοι της ΕΛΑΣ για νέα επίθεση στο ΑΤ Αγίας Παρασκευής

Ξανά σε επιφυλακή τέθηκαν οι αστυνομικοί του τμήματος της Αγίας Παρασκευής, μετά την εμφάνιση μιας πράσινης κλεμμένης μοτοσικλέτας σε μικρή απόσταση από το τμήμα, με τον αναβάτη να παρακολουθεί τις κινήσεις του αστυνομικού στο φυλάκιο.

Ο σκοπός και η κλεμμένη μοτοσικλέτα

Πριν από λίγες ημέρες και ενώ στο φυλάκιο του τμήματος είχε αναλάβει υπηρεσία ένας νεαρός αστυνομικός, παρατήρησε μέσα στο σκοτάδι της νύχτας, μια πράσινη μοτοσικλέτα σε μικρή απόσταση και χαμηλή ταχύτητα, να κινείται μπροστά από το τμήμα.

Ο ανάβατης έδειχνε ενδιαφέρον για τις κινήσεις των αστυνομικών και η μοτοσικλέτα δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας. Μάλιστα ο αστυνομικός στο φυλάκιο έδειξε ιδιαίτερη προσοχή καθώς είχε πληροφορηθεί ότι μια μοτοσικλέτα σαν αυτή που έβλεπε, πέρασε και από άλλα αστυνομικά τμήματα.

Γάζωσαν το τμήμα με 99 σφαίρες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του enikos.gr , το συγκεκριμένο γεγονός αλλά και πληροφορίες από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία έθεσαν σε εγρήγορση την ηγεσία της ΕΛ ΑΣ η οποία ζήτησε από τους αστυνομικούς του τμήματος να αυξήσουν την επαγρύπνιση και την προσοχή τους, σε περίπτωση που κάποιοι επιχειρήσουν να επιτεθούν, όπως ακριβώς είχε συμβεί τον Οκτώβριο του 2009 με έξι αστυνομικούς τραυματίες και τους αγνώστους οπλοφόρους να γαζώνουν κυριολεκτικά το τμήμα με 99 σφαίρες. Μάλιστα κατά την επίθεση πέταξαν και μία χειρομβοβίδα η οποία δεν εξερράγη. Τότε οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής συμπέραναν ότι οι δράστες που σύμφωνα με τις μαρτυρίες ήταν δύο άνδρες, ηλικίας από 23 έως 30 ετών ανήκαν σε τρομοκρατική οργάνωση που είχε αποφασίσει να σκοτώσει αστυνομικούς.

"Σήμερα η σοβαρή επίθεση του 2009, δεν αφήνει κανένα περιθώριο χαλάρωσης", λέει αξιωματικός της ΕΛ ΑΣ που εμφατικά επισημαίνει ότι οι πληροφορίες για την εκ νέου στοχοποίηση του συγκεκριμένου τμήματος είναι πολύ σοβαρές. Όπως επισημαίνουν και άλλες πηγές, η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε γενική επιφυλακή με ειδικές εντολές τόσο για τις κεντρικές υπηρεσίες όσο και για τα περιφερειακά τμήματα της Αττικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα