Φωτογραφίες του Αντώνη και της Γεωργίας Σαμαρά από την επίσκεψη στο Μουσείο (ΦΩΤΟ)

Τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης επισκέφθηκαν το πρωί ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και ο Κινέζος ομόλογός του Λι Κεκιάνγκ, ο οποίος βρίσκεται από χθες στην Αθήνα.

Στη συνέχεια οι δυο ηγέτες επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της COSCO στο λιμάνι του Ικονίου στον Πειραιά και ακολούθησε χαιρετισμός στο πρόσωπο του κ. Κεκιάνγκ, στο Προεδρικό Μέγαρο όαπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

«Είναι μία στρατηγική σχέση, που θα προχωρήσει βήμα βήμα με συγκεκριμένη ατζέντα και σχεδιασμό» είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Κινέζο ομόλογό του, Λι Κεκιάνγκ, στο Μέγαρο Μαξίμου και τόνισε πως «Στοχεύουμε σε φιλία, συνεργασία, σταθερότητα, εξαγωγές, επενδύσεις, να φέρουμε την Κίνα πιο κοντά στην Ευρώπη και το αντίστροφο». Η κινέζικη κυβέρνηση στηρίζει την ελληνική, δήλωσε ο Κινέζος πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι «οι σχέσεις μπορούν να είναι αμοιβαία επωφελείς».

Επίσης επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, αλλά και τη Βιβλιοθήκη του Μουσείου Μπενάκη.

Το απόγευμα, ο Κινέζος πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Κρήτη, όπου αύριο, Σάββατο μαζί με τον Έλληνα ομόλογό του Αντ. Σαμαρά θα επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα