Φοιτητές, τουρίστες και οικιακοί βοηθοί φορολογικοί "πράκτορες" του Βαρουφάκη

Την επιστράτευση φοιτητών, νοικοκυρών ακόμα και τουριστών στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής σχεδιάζει η κυβέρνηση, καθώς στην επιστολή των 11 σελίδων με τις επτά μεταρρυθμίσεις που έστειλε ο Γιάνης Βαρουφάκης στον πρόεδρο του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem, προβλέπεται ότι χιλιάδες από αυτούς θα αναλάβουν καθήκοντα… μυστικών εφοριακών.

Όπως σημειώνουν οι Financial Times, ανάμεσα στα μέτρα είναι και κάποιες

ανορθόδοξες προτάσεις, με κυριότερη αυτήν που ο Γ. Βαρουφάκης ονομάζει «Σχέδιο Πάταξης της Φοροδιαφυγής του ΦΠΑ με Περαστικούς». Εκεί, αναφέρει ότι ένας «μεγάλος αριθμός τυχαίων περαστικών» μπορεί να βοηθήσει την κυβέρνηση να πιάσει τους επαγγελματίες που επιχειρούν να κλέψουν το ΦΠΑ.

«Οι μεγάλοι αριθμοί των μη επαγγελματιών ελεγκτών προσλαμβάνονται για αυστηρά μικρό χρονικό διάστημα και σε περιστασιακή βάση (όχι για περισσότερο από δύο μήνες και χωρίς την προοπτική να επαναπροσληφθούν) για να παραστήσουν, έπειτα από κάποια βασική εκπαίδευση, τους πελάτες, για λογαριασμό των φορολογικών αρχών, ενώ θα φορούν κοριό και κρυμμένη κάμερα», αναφέρει η επιστολή.

Στις «προσλήψεις» αυτές μπορούν να περιλαμβάνονται και τουρίστες «στις δημοφιλείς περιοχές με μεγάλη φοροδιαφυγή. Οι undercover εφοριακοί θα πληρώνονται με την ώρα και «θα είναι δύσκολο να εντοπιστούν από τους φοροφυγάδες».

«Και μόνο η είδηση ότι χιλιάδες τυχαίοι περαστικοί βρίσκονται παντού, έχοντας πάνω τους μηχανήματα καταγραφής ήχου και εικόνας για λογαριασμό της εφορίας, μπορεί να αλλάξει τις συμπεριφορές πολύ γρήγορα», γράφει χαρακτηριστικά ο Γ. Βαρουφάκης.

Διαβάστε επίσης:

Αναλυτικά η επιστολή του Γιάννη Βαρουφάκη με τις 7 μεταρρυθμίσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα